YENİ FUTBOL SEZONU

3 min read

Bu hafta itibariyle yeni futbol sezonu ülkemiz için başladı. Tüm takımlara şimdiden başarılı ve sağlıklı bir sezon diliyorum. Bu arada yeni seçilmiş futbol federasyonuna da kimseye ait olmadan adil ve başarılı bir yönetim diliyorum. Kasım ayına kadar sürecek ilk bölümde hem takımlar hem de federasyon birbirlerini tanıyacak biz futbolseverler de bu heyecana ortak olacağız.

Her şey iyi olsun

Aslına bakarsanız sahada olması gereken adaletli yönetim için gereken hakemlerimiz aynı ama bu sefer VAR hakemleri sahada olmayacaklar ve herke işinde daha uzmanlaşmış olacak. Bu tercih umarım ki iyi olur ve başarılı sonuçlar verir. Bu ve önceki dönemlerde de sezon başında yönetimle ilgili kurallarla ilgili bilgilendirme yine yapılmadı yoksa ben mi kaçırdım?

GALATASARAY 2022-23

En başta sürekli kaosa sebep olan VAR sisteminin hangi durumlar için devreye gireceği ya da giremeyeceği, kartların rengine müdahale edip etmeyeceği, hakemler ile konuştukları gibi bir çok muğlak konunun hem takımlara ayrı ayrı hemde tüm kamuoyuna basın ve internet üzerinden bilgilendirme yapılması gerekmez miydi? Ayrıca futbolun sahibi olan federasyonun hem internet sitesinin hem de sosyal medya kullanımının yetersiz olduğu çok açık duruyor önümüzde.

Yatırım seçimi

Biz bir çok yıldız oyuncuyu ülkemize tonla para ödeyerek getirip bunun karşılığını sadece kupa ile değil büyük bir pazarlama stratejisi ile paraya çevirmenin yollarını bulmalıyız. Bunun en başından da gösterişli ve iyi yönetilen bir federasyona sahip olmakla başlayacağı da bir gerçek. Dünyaya açılan en kısa yolun internet ve cep telefonları olduğunu hala anlayamayan kaldı mı aramızda?

FUTBOL

Üstelik büyüklükleri ile övünen takımım Galatasaray da dahil olmak üzere tüm spor kulüpleri cep telefonu uygulamalarını yeterince etkili kullanamamaktadırlar. Sadece para kazanmak üzerine yapılmış uygulamalar yerine daha geniş kesimlere hitap edecek ve daha uygun ücretlerle kullanıcıyı sık boğaz etmeyen bir mobil uygulama ama saniye saniye güncel verilerle taraftarın elinden düşmemesi sağlanmalıdır.

Takımlar bu sezona da bir çok transfer yaparak hazırlandılar. Yine bir çok yatırım yapıldı çeşit çeşit futbolcuya ve teknik direktöre. Şampiyon olma hedefi neden sadece bazı kulüplere ait de diğer takımlar bunu bırakın hedeflemeyi dillendiremezler bile? Bence daha gerçekci hedefler ile iyi futbol, iyi sporcu, iyi yönetim ve iyi insan kazanmak hedefi zaten kendi kendine paradan daha değerli getiriler kazandıracaktır.

TFF

+ There are no comments

Add yours