BOLU

3 min read

Bolu, Türkiye’nin Karadeniz bölgesinde yer alan doğal güzellikleriyle ünlü bir şehir. Biz ve genel olarak büyük bir kısım insan İstanbul’dan Anadolu’ya geçerken yanından geçerken görüyoruz, biliyoruz. Oysa doğa turizmi açısından zengin, gölleri, yaylaları ve ormanlarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca yöresel lezzetleriyle de tanınıyor, özellikle Abant ve Gölcük gibi doğal alanlarıyla ünlü.

Tabiat Merkezi

Yedigöller tabiat parkı Karadeniz ikliminin de etkisi ile oluşmuş gizli bir yeşil cenneti. Ulaşımı elbette biraz dolambaçlı ama kesinlikle değer gitmeye. Mümkün ise bir gece kalmak ve doya doya yaşamak lazım. Bolu’dan geçerken de görebildiğiniz gibi uzun bir vadide konuşlanmış şehir. Yamacın öbür tarafında ise Gölcük gölü ve tabiat parkı mevcut. O kadar çok ziyaretçisi oluyor ki umarım sonu Uzun Göl gibi olmaz. Her mevsim ayrı bir güzelliği olan bölge fotoğraf meraklıları için vazgeçilmez bir yer. İsviçre Alplerinde dağ gölü manzarası ile hiç bir farkı yok burasının.

KASTAMONU 

Abant gölü ise meşhur Bolu Tünelinden Anadolu yönünde çıktıktan sonra kolaylıkla erişebilinecek bir konumda. Burası Gölcük gölüne göre daha fazla konaklama tesisine sahip bir bölge. Her mevsim ilgi çeken göl kış aylarında donuyor. Gölden güneye doğru devam ettiğinizde Mudurnu ilçesinde kadar gidilebilir. Bolu Tüneli ise yapımı yılan hikayesine dönen Bolu dağı geçişini by pass yapmak için düşünülmüş önemli karayolu yapılarımızdan birisidir. Özellikle uzun bayram tatillerinde ve kış aylarında buzlanma ve kaza haberleri ile gündemde kalmaya devam ediyor. Bolu dağı geçişi ise özellikle küçük tonajlı araçlar için dağ havasında yeme içme uğrak noktası olarak kullanılabilir.

BOLU VALİLİĞİ

Bolu şehri için söylenecek çok şey var ve bunlardan birisi de Mengen ilçesi; ünlü ve popüler ahçıların kaynağı olan yerin elbette mekanları da oldukça lezzetli yemeklere sahip.  Gerede, Mudurnu, Göynük bilinen ilçelerinden olup karadeniz ekmek fırınlarının, sanayi ve fabrikalar ile tarım ürünlerinin harmanlandığı Bolu oldukça üretken, önemli bir geçiş noktası ve mükemmel bir tabiat varlığı ile gelip geçmeyi değil gidip konaklamayı hak eden bir turizm noktasıdır.

GOOGLE

+ There are no comments

Add yours