GALATASARAY 2022-23

3 min read

Bu yazıyı yazdığım gün Galatasaray yeni sezon için iki haftadır çalışmış ve ilk hazırlık maçını oynamıştı. Hemen ilk bakışta kamp kadrosunda altı tane altyapı oyuncusunun bulunduğunu ve bunların ilk oynanan maçta az da olsa sahada yer aldıklarını görmek umut vericiydi. Bu altı gençten özellikle Hamza Akman’ın gösterdiği ışık baban da iyi ki futbolcuymuş dedirtecek cinstendi. Bir kere özgüveni ve çabuk karar vermesiyle zaten iyi kumaşı olduğunu herkese gösterdi. Üstelik çabuk karar vermesi ve yumuşak bilekleri ile adam geçerek dikine oynaması paha biçilmez değerdeydi. Topu topu yirmi dakika civarında gösterdiği bu performansı ile bence babasından çok çok daha iyi bir virtiöz olacağından ben emin oldum. Sosyal medyada da hemen hemen herkes ağız birliği etmişçesine Hamza deyip duruyorlardı. Peki şimdi soruyorum bu çocuk son iki – üç ayda bu hale gelmediğine göre, bazılarının nedense çok beklentisinin olduğu Torrent sadece prestij olarak oynanan son bir kaç maçta Hamza’yı ilk onbirde oynatmaz ki? Sonuçta tonlarca para ödenen ama katkı veremeyen yaşlı oyuncular yerine bu gençleri ısrarla oynatmak en akılcı olanı. Avrupa’da örneklerini gördüğümüz büyük takımlardaki gençler böyle böyle yetişiyorlar ve yıldız adayı olarak bu pazarda kendilerine yer buluyorlar. Zaten maddi zorluklar içerisinde iken sahada en az bir veya iki genç oyuncu kullanarak ciddi para tasarrufu sağlayabiliriz.

FUTBOL

Yeni Hoca Yeni Umut

Tek maç sonucu oyun hakkında hemen ahkam kesecek kadar bilgimiz olmadı ama Okan hocanın hemen hemen hepimizin istemediği, yavaş oyun, geriye ve yana çok pas gibi futbolun heyecanını bitiren aksiyonları sevmediğini anlamış olduk. Daha ilk maçtan gençleri oynatması da kadroda bir veya iki tane bulundurabilir gibi bir ışık verdi sanırım. Gençlerden önce Abdülkerim’in ilk maçında en az Marcao kadar sert, hamleci, akıllı ve topu iyi çıkarma özellikleri olduğunu gösterdi. Yanında oynayan Emin Bayram’ın performansı da dikkat çekici seviyede idi. Onu rotasyona girmesini beklediğim ikinci genç yetenek olarak görüyorum. Sağ bekte ilk kez izlediğimiz Ali bile Omar’dan daha iyi gözüktü. Mevcut kadrodaki yıldızı parlayan oyuncuların katılımı, Emre Akbaba’nın yeni transfer gibi başlaması ve yeni gelecek oyuncularla birlikte tüm çarkları işleyen ve güzel futbol oynayan bir Galatasaray takımını tıpkı Okan hoca gibi bizler de umutla bekliyoruz.

Yeni sezonda öncelikle futbolcu sağlığı sonra da covid belasının en az etkilediği bir süreç olmasını dileyerek tüm oyuncu ve teknik kadromuza başarılar diliyorum.

GALATASARAY.ORG

logo

+ There are no comments

Add yours