EKREM MEMNUN

3 min read

Basketbol antrenörlük kariyerine 1988 yılında Galatasaray altyapısında başlayıp, Anadolu Efes, Darüşşafaka ve birazda Avrupa deneyimi ile kendini geliştiren Ekrem Memnun, özellikle kadın basketbolunda hem kendi, hem Galatasaray, hem de ülke için önemli ilkleri başararak tarihe adını yazdırmıştır.

ekrem memnun

Kadın Basketbol

Galatasaray kadın basketbolunun uzun yıllar süren hegemonyası ezeli rakibinin takım kurması sonrasında ciddi bir rekabet ortamına ulaşmıştır. Bütçe anlamında erkek takımlara göre daha az maliyetli olsa da WNBA de oynayan ve takımlarının en iyilerinin ülkemize transfer etme yarışı oldunu kabul etmek lazım bu süreçte. Hatta bu oyuncuların bazıları her iki takımda da oynadı. Hem Türkiye finallerinde hem de Avrupa’da ciddi olarak rakip oldu Galatasaray ve Fenerbahçe birbirlerine.

EUROLEAGUE WOMEN

2014 yılında Euroleague Women son dörtlüsünde iki Türk bir Rus ve bir de Fransız takım vardı. Görece olarak en zayıf takım gibi görünen Galatasaray turnuvanın ağır favorisi Rus takımını yarı finalde eleyerek herkesi şok etmiş ve finalde Fenerbahçe ile eşleşmişti. Ekrem Memnun’un takımı tıpkı yarı finalde olduğu gibi finalde de gücünü ve takım ruhunu göstermiş, Türkiye’ye basketbolda ilk Avrupa şampiyonluğunu üstelikte ezeli rakibinin elinden söke söke alarak getirmişti.

O zamanın en kısa sloganı ile “Ekrem Memnun biz memnun” idi durum.

ekrem memnun

Erkek Basketbol

Günümüze gelince iyi bir isim sponsoru ve isabetli bir takım yapılamadığı takdirde neler olabileceğini geçen sene erkek basketbolunda yaşayan Galatasaray, neredeyse küme düşecek konumda gelmiş iken kritik son maçlar için Ekrem Memnun’u takımın başına getirmiş ve onun da katkısı ile o sene kazasız kapatılmıştı.

2021-22 sezonuna ise yeni yönetimin yeni sponsoru Nef firmasının ismi ile başlayan Galatasaray ve Ekrem Memnun, takımın neredeyse tamamını değiştirerek atletik ve koşan oyuncularla yola çıkmıştı.

ekrem memnun

GALATASARAY ERKEK BASKETBOL

Sezona başlarken yabancı oyuncu rotasyonu;

Melo Trimble

Dee Bost

DeVaughn Akoon Purcell

Kery Blackshear Jr.

David Kravish

Yerli oyuncu rotasyonu ise;

Göksenin Köksal

Eray Aydoğan

Rıdvan Öncel

Okben Ulubay

Ege Arar

Canberk Kuş

Acar Şen

Sadık Emir Kabaca

olarak belirlenmiş ve sezon başında yapılan hazırlık maçlarında galibiyetler alınarak ki son hazırlık maçında Fenerbahçe de mağlup edilmişti. Sezon biraz sıkıntılı başladı ve bazı oyunculardan yeterli verim alınamadı. Türkiye liginin tersine Avrupa gurubuna iki galibiyet ile başladı ve takım son hafta Anadolu Efes’i yendi.

Ekrem Memnun geçen senelere göre çok daha iyi bir takım kurdu. Üç tane hızlı, sayı atabilen silahşör oyuncumuz var ama birisi Türk üç uzun oyuncumuz ise yeterince sağlam değil. Son transfer hakkımızı da bu yönde kullanıp sağlam savunma ve ribaund yapan bir uzun alınırsa tadından yenmez. Bu sene çok can yakacağı belli olan bir takım kurduğu için Ekrem Memnun’a şimdiden teşekkürler ve başarılar.

galatasaray.org

logo

 

+ There are no comments

Add yours