GALATASARAY ERKEK BASKETBOL

2 min read

Şimdiye kadar hangi bütçe ile kurulursa kurulsun Galatasaray erkek basketbol takımı her rakibe karşı kolay pes etmeyen ve bir şekilde ilk dört takım arasında kalmış bir kaç kez de play off yaparak en iyisini yapmaya çalışmıştır. Bu yazıyı Avrupa kupası maçı oynanmadan önce yazdım. Son lig maçında yeni bir tarih yazdık maalesef. Bir yenisi de bu akşam olmaz umarım.

Az Olan Daha da Azaldı

Bu sene salgın yüzünden de olsa gerek hem daha düşük bütçe hem de daha düşük profil ile sezona başlıyoruz, geçen senelerden kalan tek umut sonradan vites artırdığımız olgusu. Bu sene de bu gerçekleşir mi bilinmez ama yüksek bütçeli takımlara en fazla 1 bilemedin 2 çeyrek kafa tutabiliriz, sonrası tam teslim ve çaresizlik.

İlginizi Çekebilir;

FUTBOL İZLEYİCİSİ NE YAPSIN ?

 

Oyun Taktiği

Ama burada belirtmeden de geçemeyeceğim, sürekli aynı oynamaktan sıkılmadılar, uzun kısa pick and roll başka oyun bilmiyoruz. Kısa geçemez ise uzuna da pas geçiremez ise hücum bitiyor. Yahu bir kaç şutu iyi oyuncun varsa ve boyalı alana da gücün yetmiyorsa, şut üzerine oyun neden kurmuyorlar anlaşılmaz. Bu şekilde takım yönetmek yetiyorsa ben dahil az buçuk basketbol takip eden herkes koçluk yapabilir demektir. Koçlarımızdan yeni setler ve yaratıcılıklar bekliyoruz en kısa zamanda.

Şahsen ben Galatasaray’ı izlemekten değil ama sürekli aynı kurguyu denemeye çalışan bir basketboldan sıkılmaya başladım. 5 dışarıda oynayıp, topa sahip olanın potaya inmesi bile dışarıdaki en az iki oyuncuya şu pozisyonu verir bu kaçınılmazdır. Ama bunu da yapamıyoruz neden çünkü topu tutan bir türlü geçemiyor önündekini. Zaman kaybediyor sonra da top kimin elinde patlayacak ise ona pas atıyor. BU BÖYLE GİTMEMELİ. Skordan ve bütçe den bağımsız bağımsız biraz basketbol izleyelim artık.

Resmi Sitemiz;

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours