EUROLEAGUE WOMEN

3 min read

Pek bilinmeyebilir ama Euroleague kadınlarda şampiyon olan ilk ve tek takım Galatasaray’dır. 2013-14 sezonunda final four için 4 takımın adı belli olduğunda ki bunlar Yekaterinburg, Fenerbahçe,  Bourges Basket ve Galatasaray idi.

Final Four

O sıralar Yekaterinburg efsanesi beş yıl üst üste final four yapıp altıncı yılında nihayet şampiyon olmuş güçlü kadrosu ile yine favori idi ve yarı finalde dört takımın en zayıfı gibi görülen Galatasaray ile eşleşmişti. Diğer eşleşmeye de bakılırsa tüm tahminler Yekaterinburg – Fenerbahçe finali üzerine idi.

euroleague

BASKETBOL BAŞLIYOR

Ancak kazın ayağı hiçte öyle değildi, yarı finalde beklenmedik bir şok yaşanıyor Galatasaray İspanyol oyuncusu Alba Torrens’in de ekstra katkısı ile daha ilk yarıda attığı 50 sayı ile ve yediği sadece 29 sayı ile finale adını yazdırmıştı. İlk finalist olduğundan ikinci maçın sonucunu keyifle beklemişler ve ezeli rakibin gelmesiyle de Euroleague tarihinde az rastlanır bir şekilde iki türk takımı finalde karşılaşacaktı.

euroleague

Ezeli Euroleague Zaferi

Şimdi final için yeni tahminler yapılıyor ama ağırlıklı olarak Fenerbahçe favori gösteriliyordu. Tıpkı yarı finalde Yekaterinburg takımının yaşadığı rehavet ve rakibi küçümsemek gibi hataya düşen, Galatasaray’ı kolay yeneceklerini zanneden Fenerbahçe neye uğradığını anlayamadan kupayı ezeli rakibine teslim edecekti. Kim ne derse desin Galatasaray için bu bir tarihi zafer olacak, ezeli rakibinden önce Avrupanın en büyük kadın basketbol şampiyonu olacaktı. Euroleague Women şampiyonu için bize tek final yeterken, ezeli rakip 7 kere çıktığı ve 3 kez oynadığı finalde de boynu bükük olacaktı.

euroleague

EUROLEAGUE

Ezeli rekabetin tek eşleşmesinden geçen 7 yıl sonrasında yeni bir Euroleague Women sezonu, daha grup aşamasında yeni bir ezeli rekabet maçı ile başlıyor. Bu süre içerisinde özellikle Galatasaray mali problemler sebebiyle küçülmeye gitmiş, bir alt şampiyona olan Eurocup’ta da iki şampiyonluk kazanmakla yetinmişti. Fenerbahçe ise bütçeyi belirli bir seviyede tutabilse de bunun karşılığı olan o kupayı hala müzesine taşıyabilmiş değil.

euroleague

Parası Olan Kazanır

Bu sene başında yine nispeten düşük bütçeli ve daha çok gençlerden kurulmuş Galatasaray’ın bir önceki sezonun skorer oyuncusunu kendi kadrosuna almayı da ihmal etmemişti. Yine bütçe dengesizlikleri ile dolu yeni bir sezon başlıyor ve bu adil olmayan düzenin daha ne kadar sürdürülebileceği merak konusu.

euroleague

+ There are no comments

Add yours