BASKETBOL BAŞLIYOR

3 min read

Yeni bir basketbol sezonu bugün itibariyle başlıyor. Her takım kendi bütçeleri doğrultusunda takımları oluşturdular ve hazırlık maçları yaptılar. Basketbol başlıyor ama basketbol severler olarak bu havaya pek giremedik gibi hissediyorum bu sene için.

Bunun bir etkisi hazırlık maçlarının genel ortak tv kanallarında pek yayınlanmayışı, sadece kendi televizyonlarında veya youtube kanallarında yayınladıkları için mi bilinmez ama neredeyse ben sadece Galatasaray’ın bir kaç hazırlık maçını izledim. Diğer takımları neredeyse hiç bilmiyoruz.

basketbol

SPOR OLİMPİYATI

Hakemler Facia

Galatasaray’ın son hazırlık maçı Fenerbahçe ile idi, sadece 3 yabancı oyuncu oynayabildi çünkü sakatlık sebebiyle bir süredir tedavi görüyorlardı. Oysa onlarda bizim iki katımız sayıda yabancı vardı ve üstelik ilk yarının sonlarında hakemlerin facia kararlarıyla bizim koç Ekrem Memnun’u da diskalifiye etmelerine rağmen Euroleague takımını rahat bir oyun ve skorla yenmemiz beni ve eminim ki diğer tüm basket sever taraftarları şaşırtmıştır.

basketbol

Hazır hakem konusuna değinmişken, izlediğim tüm maçlarda hemen hemen tüm hakemlerin acayip bir ego ve kibir hallerinde olduklarını gördüm. Hazırlık maçında amaç hazırlanmak değil midir? Takımın oyuncularını ve hele hele her hangi bir koçu takımı yönetmekten mahrum etmek neyin kafasıdır anlamış değilim. Bu kadar kinle bu kadar hakir görerek her şeye zırt pırt teknik faul çalarak sezon başlamadan mesaj mı vermeye çalışıyorlar bilemedim. Şunu da söyleyeyim basketbol camiası dediğimiz ortamda, inanın hakemler ile tüm koçlar ve oyuncuların çoğu arkadaştırlar zaten. Buna rağmen konuşmaya ve itiraz etmeye nasıl bu kadar agresif olabiliyorlar ki üstelik hazırlık maçında?

Haber Yok

Yakın bir zamanda basketbol federasyonu seçimleri de gerçekleştirilecek ve bununla ilgili doğru dürüst bir tv haberi, program veya yayına rastlamadım. Sosyal medyada yazan basketbol habercileri ya da takipçileri olmasa bundan haberimiz bile olmayacak. Haydi diyelim ki hazırlık turnuvalarını yayınlayamamak için kendi bahaneleriniz var ama, spor kanallarının yayıncı olsun veya olmasın basketbol programı yapmaması tamamen iş bilmezlik. Bir de devletin gelirleri belirlenmiş ve kamu hizmeti olarak yayın yapan TRT’nin ülkede oynanan her spor branşına yer vermesi gerekirken, sadece maç yayını yapmak durumu kurtaramaz.

basketbol

TRT SPOR YILDIZ

TRT SPOR YILDIZ kanalının sadece müsabaka değil, haber, tartışma, röportaj ve hatta kulüplerin antremanlarından canlı yayına kadar çeşitli spor programları yapmak görevleridir.

basketbol federasyonu

+ There are no comments

Add yours