TRT SPOR YILDIZ

3 min read

O kadar uzun süredir TRT Spor2 logosunun altında test yayını yazıyordu ki ya unuttular ya da kanalın adının böyle olmasına karar vermiş olmalılar diye düşünüyordum. Nihayet anlaşıldı ki TRT SPOR YILDIZ ismi ile değişikliğe gidilip yayın politikasını da güncelleyerek yeni bir spor kanalı olarak lanse ettiler.

Her Tür Spor

Bir kere en başından çok isabetli bir karar olduğunu belirtmek gerekir. Spor dediğimiz olgu sağlıklı yaşam ve zinde akıllar için bireylerin yapması, devletin de bunun için ortam hazırlaması gereken önemli bir olay. Özel TV kanallarının spor anlayışı sadece para odaklı. Spor kanalcılığı yaptığını sanıyorlar ama sadece yüksek ilgi çeken futbol tüm yayının neredeyse %95 ini kaplıyor. Sadece futbol ile ilgilenen ve başka spor branşları ile ilgilenmeyen koca bir sürü için pek te rahatsız edici gibi değil bu durum. Oysa en azından olimpiyat kategorisindeki branşların bir şekilde paylaşılması ve insanlara gösterilmesi gerekir.

spor

8000 SPOR DEDİĞİN NEDİR Kİ?

Bunu yapacak tek kanal da reyting kaygısı olmayan ve kamu yayıncılığı yapmadı gereken devletin spor kanalı olmalıydı. TRT SPOR YILDIZ kanalının şimdilik sadece olimpik sporların yayınlanmasında kullanılması ama sonrasında ise tüm amatör spor dallarının az da olsa ekranlara taşınması gerekli diye düşünüyorum. Dünya üzerinde 8000 den fazla Spor çeşidi olduğu düşünülünce pek te malzeme sıkıntısı yaşanacağı beklemez. Düşünsenize bölgesel amatör bir branşta sevdiğiniz bir soru yapıyorsunuz ve bununla ilgili görüntüleri de içeren bir haber yada program ulusal bir devlet kanalında gösteriliyor. Mutlaka heyecan duyar ve devam etmeniz konusunda sizi motive ederdi.

spor

Her Tür Yayın

Bu kanal sadece spor haberi ve canlı yayını olmamalıdır elbette. Seçilen spor branşlarının özelliklerini ve kurallarını içeren eğitici yayınlara da sahip olmalıdır. Sporların ilk yapıldığı yıllara göre fiziksel olarak gelişen ve değişen insanın taktik disiplini oyun kuralları ve puanlamada değişikliğe gitmeye zorlamaktadır. Daha heyecanlı, daha hızlı, daha fazla, daha rekabetçi ve daha popüler olmasını sağlayacak bu değişimler de bu spor kanalının yayınlarına olmalıdır.

19 Mayıs gibi spor bayramına sahip özel bir ülkenin bir çok spor dalında başarılı ve devamlılığı olan sporculara sahip olması gerekirken, ekonomik kaygılar ve öncelikler sporu çok gerilere itiyor. Oysa benden ve ruh sağlığı için biz insanların en azından yapabileceğimiz bir spor dalı ile ilgilenmemiz gerekiyor. TRT SPOR YILDIZ kanalının bu manada bir çok yeni sporcu kazandırması mümkündür.

Gençlik ve Spor

spor

+ There are no comments

Add yours