spor

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları seyirci alınmadan sessiz sedasız yapılmaya devam ediliyor. Bir çok branşta çok çekişmeli müsabakalar yapılıyor ve meraklı olanlar saat farkına rağmen izlemeye çalışıyorlar.

Sporun Zirvesi

46 Spor branşında, 206 spor delegasyonundan yüzlerce sporcu Dünya’nın en eski spor organizasyonu olan olimpiyatlarda madalya için yarışıyorlar. Bu oyunların diğer spor yarışmalarından farklı bir ruhu ve ateşi var. Oyunların açılışında Yunanistan’ın Olimpos dağından tek tek insanlarla taşınan olimpiyat ateşinin bu rekabet ortamına psikolojik bir katkı yaptığı da bir gerçek. Sporun içindeki hangi insana sorarsanız sorun branşında tarihe geçmek ve hedefini tamamlamak için her zaman olimpiyatlara katılmayı hedef alır.

OLYMPIC GAMES

spor

Kadınların Gücü

Ülke olarak takım sporlarında çok başarılı olduğumuz söylenemez, genel olarak ferdi sporlarda başarı kazanan oyuncularımız var. Özellikle güreş, tekvando, boks, halter, okçuluk, atletizm gibi sporlarda bazıları devşirme de olsa ülkemizi başarı ile temsil ediyorlar. Takım sporlarında ise  kadın voleybol takımımız, Dünya voleybolunun üst sınıfında olduğunu bir kere daha hepimize gösterdi. Bunun bir diğer göstergesi sadece alınan sonuçlar değil olimpiyatta oynayan takımların önemli bir çok oyuncusunun Türkiye’de oynaması. Üst düzey kaliteli oyuncu nerede oynar ise oraya kaliteyi de getiriyor, bunu futbolu yönetenlerin de fark etmesi gerekiyor artık. Bunları yazarken takımımızın aldığı sonuçlardan bağımsız olarak yazıyorum çünkü sürekli üst seviyede oynayan iki önemli müessese takımı başarı çıtasını hep yukarıda tutuyor.

spor

Bir süredir erkekler atletizminde bizi tabelaya alıştıran bir grup genç atletimizi de belirtmeden geçemeyeceğim. Belli ki küçük yaştan beri çalışmaya başlamışlar ve çok emin adımlarla bu seviyeye ulaşmışlar. Bütün spor branşları için örnek olması gereken bir davranış ve madalya alıp almamaları inanın ki çok önemli değil. Olimpiyat seviyesine gelebilmek demek zaten pek çok sporcunun üzerindesin demek, orada yarışan ortalama 30 40 kişi arasından 3 kişi öne çıkıyor ama diğer tüm sporcular da takdiri hakediyor doğrusu.

Olimpiyat demek, spor demek, rekabet demek, ruh demek, ateş demek, kısaca sporun özü demektir. Ülkemizin sosyo ekonomik şartlarında bu seviyelere çıkabilen tüm sporcuları tebrik ederim.

tokyo olimpiyatlları

spor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir