GALATASARAY – GÖZTEPE

4 min read

Maçtan Önce

Bugün oynanacak maçın en kritik faktörü Galatasaray takımı oyuncuları ya da Fatih Terim değildir, bugünün en önemli belirleyicisi maça gidecek olan yaklaşık 20 bin taraftardır diye düşünüyorum. Ya tüm oyuncuları istisnasız tribüne çağırmak ile başlayacak, maçın sonucu ne olursa olsun son düdüğe kadar destekleyecekler, ya da bazı oyuncuları ıslıklayacak, protesto etmeye devam edecekler. Bu seçim sezonun geri kalanı için oldukça belirleyici olacak, maça gidecekler iyice düşünsün bunu.

KAYSERİ – GALATASARAY

Bence ilk seçenek yapılmalı, madem ki yenilsen de yense de tarafın hep senle şeklinde tezahüratımız var, bunu maç başlamadan yapalım, maçın sonucuna göre yapmayalım. Sürekli söylüyoruz gençleşiyoruz ve zaman lazım diye, bu gençler hata yapa yapa yapmamayı öğrenecekler, bu süre zarfında destek olmayıp bir de köstek olursak, beklediğimiz gelişmeyi yapamayacaklar. Onlar makine değil ki, sonuçta henüz olgunlaşmamış delikanlılar, yeteneklerini gösterebilmek için birlikte oynayabilmelerine fırsat verin, Fatih Terim de biliyor kimin kalıp kimin gideceğini siz o kısmını merak etmeyin, sadece taraftar olun.

Bence bu onbir belirleme, tahmin etme, adı her neyse, bundan da bir an evvel vazgeçmemiz lazım. Tekrar ediyorum bu çocuklar makine değil ki, antrenman bunun için yapılıyor, bunu yaptıranlar da belli. En iyi onbir kişiyi de onlar seçecek bu bizim işimiz değil. Ben onbire değil oyuna bakarım.

Maçtan önceki notlarım bunlar, bakalım nasıl bir onbir çıkacak ve nasıl bir oyun oynayacağız, maçtan sonraki notlarımda görüşmek üzere.

 

Maçtan Sonra

Bu maça başlarken de Fatih Terim’in yine bazı şans verdiği oyuncular oldu ki bunlardan birisi Feghouli. Diğer kötüler Lyundama, Yeldlin ama biraz da mecburiyetten mi seçiyor bilemedim. Alpaslan da biraz güven kaybı olduğundan olsa gerek ki onu da ilk başlatmıyor, o zaman genç stoper Kaan denenmeli midir bilemiyorum. Sonuçta oyuncularını en iyi bilen de izleyen de hocadır. Bir süre daha içeride dışarıda zor maçlar oynayacağımız kesin görünüyor. Marcao’nun yeniden takıma katılması belki de basit goller yeme alışkanlığımızı giderebilir. Lyundama’ya benimle birlikte milyonlarca kişi basit oyna basit oyna diyordur ama o inatla bunu yapmıyor ve sonucuna da katlanacak. Kimse bu kadar hata potansiyeli oyuncuyu kadroda istemez. Rakip takım koçları bunu forvet baskısında oyuncularına birinci olarak söylüyorlardır, top Lyundama’ya gelince baskı yapın diye. Bu maçın aslında daha kötü bir oyuncusu vardı pek kimse dillendirmedi ama Morutan iki top isabet bulsa da 8 topu kaybediyordu. İkinci yarı başlamaz diyordum ama o kötü oynayan oyuncu gitti öne geçen golü attı. Takım olacaksak sağa sola öne arkaya her yöne pas çıkarmalı halı saha topçusu bencil oynamamalıyız. Gol en kısa ve garanti neredeyse oraya oynamak asıl golcülüktür. Kendinin gol atması değil.

Hakem dediğimiz atananlar yine çok kötü yönetim gösteriyorlar bile demeyeceğim çünkü yönetmiyorlar. Kafalarında Galatasaray’a lehine hata yapmamak o kadar sokulmuş ki, tersi olursa ceza almayacaklarını bildiklerinden umurlarında bile değil. İkinci yarı bir kornerde Alpaslan’a bile isteye koşu yönüne dirsek çıkaran oyuncuyu var şeytanları vermediler. Bu devran şimdilik böyle ama bu bir adalet ve hak etmek ise layık olan layıkını bulacak elbet. 

Maçın İlk Onbiri ve Performans Puanları;

Muslera: 4

Yeldlin: 4

Lyundama: 3

Nelsson: 6

Anholt: 5

Berkan: 6

Feghouli: 3

Morutan: 4

Cicaldau: 6

Kerem: 4

Halil: 5

 

Fatih Terim: 5

 

galatasaray resmi web sitesi

 

 

 

 

+ There are no comments

Add yours