19.05.2024 Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gününün aynı zamanda Türk futbolunun en büyük geleneksel maçı olan Galatasaray – Fenrbahçe lig mücadelesine denk gelmesi güzel bir tesadüf oldu. 19.05 aynı zamanda Galatasaraylılar günü olması sebebiyle de ayrıca güzel bir gün. Bunlara ilave olarak bu maçta alacağımız bir puan bizi 2023-2024 yılı Şampiyonu yapacak ve bu 24. kez olmuş olacak. Hiç şüphesiz bu maçın yüz yılı geçen ezeli rekabet için de bir anlamı var. Bu iki takım her nerede her ne zaman ve ne maçı olursa olsun birbirlerine rakip olsalar o maçta mutlaka tutku olur, heyecan olur, mücadele olur. Unutulmamalıdır ki uzun bir süre sadece kendi sahasında rakibini yeniyor diye taraftarlarını uyutan, kendileri daha farklı yenilmiş olsa bile sadec bu galibiyet ile avunan bir Fenerbahçe gerçeği var önümüzde. Oysa gerçek şu ki bizim başarı kriterlerimiz, oyun amacımız ve varlık sebebimiz onlardan bambaşka bir yerde. Fatih Terim in dediği gibi; “Biz adı geçenlerin pek çoğu ile rakip bile değiliz, aynı şeyleri hiç yaşamadık, aynı yollardan geçmedik.”

KARAGÜMRÜK 2-3 GALATASARAY

 

 

Bugün oynanacak derbi geçmişteki tüm derbi maçlarından daha mı önemli? Bence futbol geçmişte değil şimdi yaşanınca güzel, güzel futbol, bol gol, bol başarı, bol futbol hep şimdi olsun. Biz futbolu en azından haftada bir izlemeyi o heyecana ortak olmayı seviyor ve alışıyoruz. Ben şimdiye kadar eski maçları açıp izlemekten zevk alan çok fazla futbolsever görmedim. Ama Avrupadaki özellilkle majör liglerdeki canlı yayınlanan maçların hepsini izlemek isteyen futbol tutukunlarını gördüm. Bu yüzden bu maç hem günü hem de şampiyonluk maçı olması sebebiyle oyunumuzla, gücümüzle, seyircimizle ve stadımızla onları strese sokup rahat kazanacağımız bir maç olsun. Biz 24. şampiyonluğumuzu alalım ondan ötesi fasa fiso.

GALATASARAY-0-1PROVOKASYON

Adını herkesin bildiği bir tane OROSPU ÇOÇUĞUNUN maç öncesinde ve maç içerisinde yaptığı PROVOKSAYONUNA seyirci kalan maç boyu muhabbet eden ŞEREFLİ orta hakem ile birlikte tüm GALATASARAY’ı uyuttular… Herşey haftaya kaldı… 

GALATASARAY

logo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir