Normal şartlarda saat yediyi beş geçiyor anlamına gelen 19.05 kimileri için büyük ve derin anlamlar taşır. 1905 Galatasaray Spor Kulübünün kuruluş yılıdır. Ne güzel bir tesadüftür ki Mayıs ayının 19. günü aynı zamanda Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın olduğu gün olmasıdır.

19.05.2024 ise Galatasaray ile Fenerbahçe’nin ya tamam ya devam maçına Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park’ta çıkacağı gün olup Galatasaray’ın 1 puan alması halinde 24. Şampiyonluğunu kazanacak. Oturup bu rakamları bir araya getirip hikaye yazmaya kalksan böyle bir güzel tesadüf ile denk gelemezsin. Bakalım bu güzel günün hakkını verip şampiyon olabilecek miyiz.

19 MAYIS

19.05 tarihi aynı zamanda Dünya Galatasaray’lılar günü olarak da ilan edildi. Taraftar denince hangi takımın daha çok taraftarı olduğu konusu sürekli tartışılır. 90’lı yıllardan önce Fenerbahçe taraftarı bir tık daha fazla idi ama Jupp Derwall ile birlikte yaşanan futbol devrimi, on yıl gibi kısa bir sürede UEFA kupasını getirecek ve taraftar sayısında çok ciddi bir değişim yaşanacaktı. Avrupa’da yaşanan başarılar ve yıldız oyuncular sayesinde Galatasaray’ı Türkiye’nin Dünya çapında en tanınır markası haline getirecekti.

EN BÜYÜK TARAFTAR

Gerçek taraftar sayısını hesaplamak matematik olarak pek mümkün görünmese de sosyal medya hesaplarının takip sayısı, passolig kart üyelik sayısı, yayıncı kuruluş üye profili gibi gerçek veriler en çok taraftarı olan kulübün Galatasaray olduğunu bunun da nüfusun yaklaşık %35’ine tekabül ettiğini söyleyebiliriz. Bir diğer önemli gösterge ise maçlara gelen izleyici sayısı, kombine sayıları gibi göstergeler. Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen stadı 24-25 bin seyirci kapasiteli iken büyük maçlar hariç 2/3 ü ancak dolardı. Şimdiki yeni Rams Park ise 52 Bin koltuk kapasitesi ile son bir kaç yıldır kapalı gişe. Üstelik yüksek fiyatlı kombine almak için bile çok şanslı olmak gerekiyor. 

19.05 aynı zamanda bir saat ve bu Galatasaray televizyonunun haber saati. Muhtemel bir otobüsün, trenin, vapurun veya uçağın da kalkış saati olabiliyor ama bütün Galatasaray’lılar bilir ki böyle bir zamana, saate denk gelmek yüzünüzde gülümsemeye sebep olur. Çünkü tıpkı Galatasaray gibi 19.05 de artık yeni bir markadır.

GALATASARAY

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir