Bağ teli ifadesi genellikle inşaat sektöründe kullanılan bir malzeme için kullanılır. Yumuşak tavlı bir tel olan bağ teli, yapıda kolon, kiriş ve dönemlerdeki öncelikle demir elemanları birbirine sıkıca bağlamak için kullanılır. Bu, yapı elemanlarının daha iyi çalışmasını sağlar ve yapıya güçlü bir bütünlük kazandırır. Tüm donatının yani demirin bir bütün davranması için gerekli olan etriye ve çiroz gibi birleştirici elemanların birbirine bağlanmasında kullanılır.



Ayrıca, bağ teli ifadesi, müzik aletlerinde kullanılan teller için de kullanılabilir. Örneğin, bağlama gibi bir çalgıda kullanılan teller, çeşitli malzemelerden (naylon, çelik, titanyum kaplamalı, karbon fiber, gut) yapılmış olabilir ve tellerin değiştirilmesi, farklı tonları keşfetmeye olanak tanır. Müzik aletlerinde kullanılan bağ teli, taze ve berrak bir ses çıkarmak için tercih edilen bir bileşendir.

Eğer bahçe telinden bahsediyorsak, bu da genellikle bahçelerde çit olarak kullanılan, çeşitli boyut ve malzemelerde mevcut olan bir üründür. Bahçe teli, özellikle bahçe düzenlemesi ve hayvanları koruma amaçları için de kullanılır. Genel olarak pek çok yerde iki nesneyi tutturmak ve sabitlemek gibi oldukça kullanışlı bir üründür bağ teli. 

ETRİYE

İnşaat işleri açısından pek farkedilmese de oldukça sık kullanılan işlev açısından ise değerini  bilmediğimiz bir  üründür. Bağ teli ne çok narin ne de çok pek olmamalıdır. Özellikle demir işlerinde uzun saplı bir kerpeten ile hem bükülüp hem koparılarak çalışıldığından bu iki işlevi de karşılaması gerekir kısaca bükülmesi  kolay koparılması da çok zor olmamalı çalışanı ekstra yormamalıdır. Ama asıl önemi uygulama sonrasında üzerine gelen baskılara boyun eğmemeli kolayca kopmamalıdır. Kolon demirlerinin kalıbın şekline uygun formda kalabilmesi için etriye ve çiroz dediğimiz parçalara ihtiyacı vardır. Bu elemanlar aynı zamanda beton ile birlikte aderans halinde gerek dikey gereksa yatay her türlü kuvvet karşısında bir bütün olarak kalmasına yardımcı olurlar. Sayıları hesaplara göre ortaya çıkar ve hepsi birlikte güçlüdürler. O yüzden bu elemanların  özellikle montaj işleminde ve beton dökümü sırasında istenilen mesafelerde ve istenilen sayılarda yapıldığı yerlerinde durabilmeleri için bağ teline ihtiyaç duyarlar.

HAZIR BETON

Bir bağ teli, bir etriyeyi, bir etriye bir kolonu, bir kolon bir binayı, bir bina ise içindeki tüm insanları kurtarabilir.

Bu yüzden bağ teli asla küçümsenmemeli, bağlayıcı elemanlarda sık sık kullanmaktan imtina etmemeliyiz. Beton dökümlerinde özellikle dikey elemanların her noktasına eşit miktarda erişebilmesi ve boşluksuz yapılabilmesi çok iyi vibrasyona ve sabırlı bir işçiliğe ihtiyaç duyar. Vibrasyon işlemi oldukça güçlü titreşimler üretir ve olabildiğince aşağılara kadar indirmek gerekir. Bağ telleri bu işlem sırasında kopar ve etriyeleri tutamaz ise hepimize geçmiş olsun. O kolon artık tasarlanan ve karşılaması beklenen yükleri gerektiği gibi karşılayamayacak bir haldedir. O yüzden bırakın eksik bırakmayı ekstra yapılacak her bağlama işlemi belki bir çok insanı hayata bağlar.

GOOGLE   

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir