GALATASARAY 2-1 ANTALYA

4 min read

Avrupa’ya veda ettikten sonraki ilk lig maçımız nerede olursa olsun zordur ancak bunun tek kilidi taraftarımızın normalden daha fazla vereceği destek ve birlikteliktir ancak. Sosyal medya çamurluğu, algısı ve sahtekarlığı ile gündemi sahte bir video montajı ile çarpıtmayı başardıkları gibi buna saf saf inanan yandaş TFF de hemen disiplin kuruluna sevk etmiş Icardi’yi. Bir kaç gün bunu konuşmaktan Galatasaray – Antalya maçının havasına bir türlü giremedik. Belki de tüm amaçları bizi saha dışına çekerek moral motivasyonumuzu etkilemek. Aşağı yukarı her hafta az çok değiniyorum yine söyleyeceğim ki Anadolu Şike Sezonu ile takımların rakibe göre kadro çıkarmaları, yedek kaleci yedek orta saha ile çıkmaları tam olarak satılmışlığın göstergesi. Bu sezondan önce sadece hakemler sonuca etki edebiliyorlarken şimdi teknik direktörlerde göstere göstere, yüzsüzce, şefersizce ve ülkeye ihanet edercesine Türk futbolunu bitirmek pahasına yapıyorlar bunu. Bu konu sadece ülke federasyonu ile onun yanlı hakemleri, yanlı kurulları ve olmayan etik kurulu ile bu düzen böyle gidemez. Bu kadar açık ve aleni bir takım kollanabiliyorsa bitsin bu futbol, bitsin bu kirli sistem bitsin bu düzen. Bu ligin tüm maçlarını ve özellikle tepedeki iki takıma karşı hakemlerin, teknik direktörlerin ve oyuncuların yaptıklarını UEFA veya başka tarafsız bir kuruma izletsinler bakalım ne diyecekler. Bu sezonun kurulan takımlar ve yaşananlar çerçevesinde bakıldığında şampiyonun adı bellidir. Bu sezonun tamamı şaibeli olup açık açık emekli ikramiyesi gibi bir hediye verilecekse Galatasaray Spor Kulübünün bu ortamda kalması mümkün değildir. Diğer kulüplerin midesi bunu kaldırabilir ama biz bu tiyatronun başrolü de figüranı da olmayız olamayız. Avrupa’da kurulması konuşulan lig kurulursa sadece orada olunabiliyorsa belki orada, ya da Türkiye dışında başka bir ligde Adriyatik ligine bile razıyım orada oynayalım.

UEFA NE YAPAR?

Bu ligde herhangi bir takım başka bir takıma karşı sempati duyup sahaya yenilmek için çıkıyorsa, bir kulüp başkanı diğer kulübün üyesi olabiliyorsa, bir hakem bir kulübün maçına forma giyip gidebiliyorsa, bir başkan sonraki hafta karşılaşacağı kulübü ziyaret edebiliyorsa, aynı ülkenin vatandaşı bile olsa maçtan önce iki takımın oyuncusu el ele kol kola eğlenip bir de bunu sosyal medyada paylaşabiliyorsa, futbolun kuralları her takıma eşit uygulanmıyorsa, birine VAR diğerine YOK ise kusura bakmayın da böyle bir lig olmaz olsun.

GALATASARAY 2-1 ANTALYA

Bu akşam bir türlü maça giremedik ki, resmen göstere göstere algı tuzaklarına düşüyoruz maça konstarsyon gidiyor. Sinerji nefret dolu olunca sahdaki oyunculara da bu ters sinerji gidiyor haliyle. Bu maça gelene kadar çeşitli ahlaksız oyuncuların ne el hareketlerini, ne küfürlerini görmedik mi de hiç biri cezasız kaldı. Oysa yayıncı kuruluşun tam olarak ispatlayamadığı bir görüntü üzerinden cezaya sevk ettiler ve tıpkı Arda Turan’a verilen instagram paylaşımı ile Melo’nun retweet beğenisine karşı bu da bir ilk olarak tiktok üzerinden ceza kestiler. Bunlar neden oluyor biliyor musunuz tam da Galatasaray istifa tweetinde dediği gibi basiretsiz, yeteneksiz, korkak ve kukla TFF yüzünden oluyor.

Maç bizim açımızdan çok kötü idi. İlk kez bu kadar açık verdiğimiz bir maç oldu üstelik evimizde. Maçtan önce yayıncı kuruluşta Muslera bu sene hata yapmıyor filan diye remen totem yaptılar ve yediğimiz golde bu gerçekleşti. Vinicius kafa toplarında daha iyi gibi ve ilk yarıda temiz bir golünü yedi O.H. ayrıca hakemin pek de iyi niyetli maç yönettiğini düşünmüyorum. Dün FB maçının olmayan penaltısı olunca bu maçta bari olanları verelim demiş olmalılar çünkü bize penaltı çalmak her babayiğidin harcı değil şu sıralar. Zor ama en azından kayıpsız bir maçı daha atlattık. Biz böyle devam edeceğiz haftaya bakalım neleri ortaya atacaklar da neyi konuşacağız.

GALATASARAY

logo

+ There are no comments

Add yours