UEFA NE YAPAR?

3 min read

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Avrupa futbolunun yönetim organı ve 55 ulusal federasyonun çatı örgütüdür. İnternet sitesinde aynen böyle yazıyor “UEFA ne iş yapar?” diye sorulduğunda. Biz de ülke olarak henüz olamasak da futbol olarak Avrupa birliğine üyeyiz.

uefa

UEFA ne diyor?

UEFA’nın resmi sitesinde organizasyonun amaçları şöyle sıralanmış; Avrupa futboluyla ilgili tüm sorunların üstesinden gelmek, futbolu siyaset, ırk, din, cinsiyet ayrımcılığı olmaksızın birlik, dayanışma, barış, anlayış ve adil oyun ruhuyla teşvik etmektir. Veya başka herhangi bir nedenle, Avrupa futbolunun değerlerini korumak, Avrupa futbolunda etik standartları ve iyi yönetimi teşvik etmek ve korumak, Avrupa futboluna dahil olan tüm paydaşlarla ilişkileri sürdürmek ve genel refahı için üye derneklerini desteklemek ve korumak.

ilginizi çekebilir;

BARBA
Şimdi ben de UEFA ya soruyorum; UEFA bu dediklerini yapıyor mu? Özellikle futbolda ilk istenmeyen şey siyaset sonra ırkçılık sonra din ve cinsiyet ayrımcılığı. Bunlarla birlikte dayanışma, barış, anlayış ve adil oyun ruhunu istemek. Bunları okuduğumuzda çoğunun ülkemizde olmadığını hatta eskiye göre daha da uzaklaşıldığını yaşayarak görüyoruz. Bunun zirvelerini 2011 yılından beri yaşıyoruz ve halen de halının altına süpürerek görmezden geliyoruz. Ülkemizde Cumhurbaşkanı’nın kurucusu olduğunu kendisinin beyan ettiği bir futbol kulübü şampiyon oldu, daha siyasi ne olabilir? Şike meselesinde ise; teşebbüs etmenin, sahaya yansımamanın ve en acayibi de tüzel kurumların bu suçun dışında tutulması ile yöneticilerinin işleyeceği suçların kendi kendilerine yaptığı gibi akıl ve mantıktan yoksun kararlar alındı bu ülkede.

uefa

UEFA ne yapmalı?

Bunun UEFA tarafından görmezden gelinmesi kabul edilemez. Eğer ki Avrupa futbolunun çatı örgütü ve yönetim organı isen; her ülkede uygulama birliği için, eğer gerçekten istiyorsanız adil oyun için, her ülkede futbolun sevilmesi için, her ülkede aynı kurallarla oynanabilmesi için bir şeyler yapmanızın vakti geldi de geçiyor. Ülke takımlarının finansal yapılarını denetleyebiliyorsan, yayın ihalelerini de, hakem kurullarını da, disiplin kurallarını da -ki zaten oyun kurallarını da sen belirliyorsun- o zaman tüm ülkelerde kurulacak UEFA birimleri ile yönetmelisin. Ülkeler arası, takımlar arası, uçurumların büyümemesi için, futbol için, hepimiz için haydi UEFA GÖREVE.

bir göz atın; http://www.uefa.com

uefa

+ There are no comments

Add yours