KOLESTEROL

3 min read

Kolesterol bir biyolojik madde olup insan vücudu için önemlidir. Kolesterol, hücre membranlarının yapısında, hormon üretiminde ve diğer biyolojik fonksiyonlarda rol oynayan bir lipiddir. Tıp dünyası artık bu maddeyi tartışıyor. Şimdiye kadar bilinenin aksine iyi ya da kötü huylu, az ya da çok olmasının kalp ve damar hastalıkları için kritik olduğu da tartışılır oldu.


Güven Meselesi

Artık son yaşadığımız covid aşıları ile tıp biliminin de yanlış kararlar verebildiği şüphesi iyiden iyiye arttı. Almanya’da tazminat davaları başladı ve ödemeler bile oldu. Benim asıl çekincem ilaç sektörü. Doktorların bazı tedavilerde bilimsel amaçla kullandıkları plasebo denilen yani ilaç görünümlü ama ilaç olmayan ürünü görünce kötü niyetli insanların aklına neler gelir bir düşünün. Aslında plasebo; Asıl etken madde içermeyen, tedavi amacıyla verilen ancak hastaya bir iyileşme etkisi sağlayan sahte bir tedavi veya ilaçtır. Plasebo etkisi, hastanın sadece inanç veya beklenti nedeniyle bir tedaviye olumlu yanıt vermesi olarak açıklanır. Plasebo, klinik deneylerde kontrol grupları için kullanılabilir ve gerçek etkileri değerlendirmek amacıyla araştırmalarda kullanılır.

3

Şöyle düşünün gerçekte var olmayan bir hastalık varmış gibi gösterilip, birde onun ilacını da biz bulduk ama belli miktarda hatta mümkünse sürekli kullanmanız gerekli diye insanları ve tıp dünyasını büyük bir kandırmacaya alet edersiniz. Kolesterol denilen vakada sanki bu yönde pis kokular geliyor. Tıpkı ıspanak gibi. Yıllarca ıspanağın faydaları o kadar büyütüldü ki (özellikle demir içeriği) Temel Reis çizgi kahramanı bile bunu kullandı ve hepimiz bu mucize bir bitki demedik mi? Sonra öğrendik ki aslında diğer yeşil sebzelerden çokta farklı değilmiş. Yani ekstra demir yokmuş.

COVİD

Kolesterol bize öyle anlatıldı ki tıpkı tansiyon gibi dengede tutmak için her gün bir tane almak gerekli. Çok muhtemel içerisindeki etken maddeler rahat bulunabilir belirlenmiş ve fiyatı da yüksek tutulmamıştır. Neden? Çünkü önce alıştırmak ve ömür boyu kullanmaya mecbur hissettirmek ilk öncelik. Aceleye gerek yok hastalık yoksa tedavi zaten başarılı demektir.

İşte bu yüzden hipokrat yemini var. Gerçek doktorlar işte bu yüzden zor bulunuyor. Para dinden imandan çıkarıyor da insanlıktan çıkarması en kötüsü.

GOOGLE

+ There are no comments

Add yours