SİVAS 1-1 GALATASARAY

4 min read

Daha dün akşam Konya daha evvel Hatay ondan önce Kayseri, Kasımpaşa, Rize, Karagümrük, İstanbul. Daha kolay söylemek gerekirse bir iki takım hariç hemen hemen tüm Anadolu takımlarının sadece Galatasaray ve F.bahçe maçlarının izlerseniz hem skor hem de oyun olarak nasıl bir tiyatro oynandığını hemen fark edeceksiniz. Bir de bunun üzerine benzer pozisyonlarda hakemlerin sarı kırmızı takıma ve sarı lacivert takıma göre verdikleri ya da vermedikleri kararları ekleyin. İşte o zaman bu tiyatro oyununa komedi mi trajedi mi yoksa dram mı kararı siz verin. O yüzden bu akşam oynanacak hakem erteleme haftasında Sivas – Galatasaray maçının nasıl oynanacağını şimdiden biliyoruz. İşin sadece oyun, taktik ve hakem boyutu da yok. Bir de sosyal medya trolleri var ki onların ipini tutanlar gündemi meşgul etmek veya saptırmak için ipi nereye çekerlerse onu yapıyorlar. Yani F.bahçe başkanının açık açık söylediği gibi her koldan ve her yoldan ne yapmak gerekiyorsa yapmak üzerine kurulmuş büyük bir kumpasın içindeyiz. Oynanan oyunları, hakem kararlarını, kurul kararlarını ve çifte standartları yaşıyor ve şahit oluyoruz.


GALATASARAY 3-0 KONYASPOR

Kimileri bunu bahis mafyasına bağlasa da asıl sorun sponsorluk ve ekonomik batak içerisindeki Anadolu kulüpleri. Düşünsenize sizin başkanınız ligde oynayan bir diğer takımın üyesi veya sempatizanı. Türkiye’nin en zengin bir kaç ailesinden birisinin çeşit çeşit marka ve reklam bütçesi ile yaşanan teslimiyet. Bunun yanında yine aynı takımın eski oyuncularının teknik direktörlük yapanları açık açık yenilmek üzere kurgulamış takım ve oyuncuları. Bu ekonomi ve hatır problemi futbolu bitirdi, hakemleri batırdı, federasyonu bile oyuncak etti. Bu saatten sonra futbolun kurtulacağını, etik ve adil bir düzenin kurulacağını hiç sanmıyorum. Balık baştan kokar misali yeni bir aydınlanma, ve temiz eller devrimi ne zaman yapılabilirse o zaman bir ümit olabilir.

Bu kadar baskı ve tehdit karşısında F.bahçe o şampiyonluğa ulaştığında emin olun elimizde futbol adına bir şey kalmayacak. Daha fazlası daha kötüsü bir daha bir daha talep edilecek. Bu rekabet futbol rekabeti olmaktan çoktan çıkmıştı bile. Bu sezonun sonu nasıl gelecek ve biz nasıl kurtulacağız bu cendereden çok merak ediyorum. Bu akşam oynanacak maçın kadrosu da oyunu da sonucu da hiç şaşırtmayacak çünkü biz uzun zamandır tüm maçlarımızı üç ihtimalli oynuyoruz tıpkı olması gerektiği gibi.

Sivas 1-1 Galatasaray

Maç 1-1 bitti. Oyunun kontrolü bizde olmasına rağmen, rakibe bir tane o da ilk yarıda gol pozisyonu vermemize rağmen, serseri ve yakın mesafeden kola çarpan bir top ile kazanılan penaltı ile uzun zamandır ilk kez 2 puan kaybettik ama bu maç bunu haketmemiştik. Okan hoca da bizler gibi pozisyon vermeden maç 0-1 bitecekmiş gibi izledi. Oyuna giren Baran ve Eyüp Aydın o kısa sürelerde bile pozisyon yakalayabiliyorsa bunu neden gol yemeden önce yapmadı diye düşünsün dursun artık. Bu maçta yine iki tartışmaya açık penaltı pozisyonu var ama şurası kesin ki bu hakemler bizim lehimize bu penaltıları vermezler, vermeyecekler. Bu maç ile iki puan bıraktık ama şampiyonuluğu bırakmadık. Önümüzdeki maçları kazandığımız zaman bile hala biz şamiyonuz. İşin matematiği ve maç sayısına bakınca ayağa kalkmamak için hiç bir neden yok. Bu arada kerem Aktürkoğlu’nun pozisyonu doğrudan kırmızı kart bile olabilir. 

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours