KOPENHAG 1 – 0 GALATASARAY

4 min read

Kopenhag – Galatasaray maçının oynanacağı stadyum 2000 yılında UEFA kupasını kaldırdığımız stadyum olduğundan, bu akşam ki maçın en az o geceki kadar önem arz ettiğini söyleyenler var. Bana gece o gecenin prestiji Türk futbolunun zirvesi idi ve hala da onu yakalayamadık. Uluslararası bu ayarda herhangi bir final yakalayana kadar da başka önemli gece olamaz. Şampiyonlar Liginin finaline iki sene önce kurulmuş bir takımın ulaşması futbol tarihinin efsanesi olur. Bunu kimse beklemiyor zaten, ancak öncelik parasal getirisi ise elbette ilk ikiye kalıp son onlatı takım arasına girmek lazım. Eğer onu başaramıyorsak bu sefer üçüncülüğü kollamamız lazım. Bunun tercihi ve kaderi sadece bizim elimizde değil, biz galibiyet halinde Şampiyonlar Ligi ile devam ediyoruz beraberlik halinde ise diğer maçın sonucuna bağlı kalıyoruz. Bundan önceki hafta turu garantilemiş Bayern takımının aşırı rotasyon yaparak Kopenhag’a evinde 3 puan vermesi futbol etiğine ne kadar yakıştığını bir değerlendirmek lazım. Bu akşam oynanacak maçlar üç takımı üç farklı yere de taşıyabilecek sonuçlara gebe. Bu durum işin heyecan boyutunu bir kat daha artırıyor ve dört gözle bu maçı bekliyoruz.

GALATASARAY 3-1 ADANADEMİRSPOR

Okan hoca olası tüm senaryoları çalışıp en iyi sonucu alacak kadroyu yapmış olmasını bekliyor umuyorum. Takıma onu almış bunu almış, o burada bu burada nerede olursa olsun bizim için önemli olan sonuç Biz, bizi memnun edecek sonucu öyle ya da böyle alalım ve bu heyecanı sonuna kadar yaşayalım hepsi bu.

Dün akşam bu maç yazımı hazırlarken bir taraftan da ligde pazartesi mesaisi devam ediyordu. Ankaragücü – Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler ciddi şekilde saldırıya uğramış ve hakemler de önümüzdeki hafta maçlara çıkmama kararı aldıklarına dair haberler servis ediliyordu. Üstelik bu hakem için ligin en iyisi olduğunu iddia edenlere rağmen hakemlerin giderek artan ve dibi görmüş performanslarının birikimi de ona patlamış malesef. Uzun zamandır hakemliğin bittiğini iddia eden benim için büyük bir sürpriz olmadı çünkü her yerde hakemleri taciz edin diye taraftara hedef gösteren bir başkana ödül bile verdiler bu ülkede. Böyle bir haberin bir maçta değil de bir AVM v.b. kamusal alanda olması muhtelemeldi. Ben diyorum ki hazır bırakmışlarken bir daha hiç yönetmesinler biz başka bir yol bulalım. UEFA NE YAPAR?

Bu hadise bizim son kritik Şampiyonlar Ligi maçımız öncesi motivasyonumuzu da etkileyecektir. Okan hoca umarım takımı bu polemikten uzak tutatbilir. Biz oyunumuza zevkimize ve GALATASARAY’IMIZA bakalım.

Kopenhag 1- 0 Galatasaray

Bütün Şampiyonlar Ligi maçlarının en kötü oyununu en kritik maça saklamışız. maç boyunca duvara toslayıp durdu takım, sürekli hava topu sürekli onlar kazandı ve ısrarla devam ettiler. Bunu değiştirecek tek ışık belki uzaktan şut çekmek olabilirdi onu da Ziyech 90. dakikada yapabildi. Bu taktik Okan hoca’ya yakışmadı. Bir diğer sıkıntı da Icardinin hala oyunda olamaması. Bakambu son 20 dakikada oyuna girdi bu kısa sürede daha etkili üç pozisyon buldu. Yediğimiz gol tamamen sağ kanat açığından geldi. Boey bir kere orada değildi o da gol oldu. Oyuncu profillerine göre Kopenhag takımından çok önde olmamıza rağmen çok koşan ve ayakta kalan takım duvar olarak gol yemedi ve bulduğu tek golle de yoluna devam etti. Bu maçtan çıkacak sonuç oynamadan kazanamazsın ve her maçın taktiği aynı olmaz. Ben bu gece kendi ipimizi çekemez isek Avrupa’ya komple veda edebileceğimizi düşünüyordum ama Manchester evinde havlu atınca UEFA yolu bize gözüktü. Dün gece yaşanan Türk futbolunun bataklığından tatsızlık bu gece de devam etti. Bakalım futbola ne zaman dönebileceğiz. 

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours