GALATASARAY 3-1 ADANADEMİRSPOR

5 min read

Galatasaray – Adanademirspor maçı öncesi bu hafta Galatasaray açısından biraz dinleme haftası oldu. Üç günde bir ve birisi maksimum eforlu mallardan sonra Okan hoca iki gün izin vermişti. Bu hafta boş geçince TFF durur mu cuma gününe yapıvermişler programı. Gerçi bir kaç yıldır hangi gün hangi maç olursa olsun (Ziraat Türkiye Kupası hariç) kapalı gişe oynuyoruz ama cuma akşamı da pazartesi akşamı da futbol maçı olmasına pek ısınamadım açıkçası. Bu hafta içi GALATASARAY’IN olağan Divan Kurulu vardı. Ben doğrudan takip etmedim ama sosyal medyadaki yansımalarına bakılırsa eleştirinin dozunu kaçırıp değersizleştirme çabaları başlamış göründü. Özellikle Erden Timur’un gelecekteki potansiyeli de düşünülünce kendi kişisel hesapları için tam da birlik beraberlik içinde olmamız gereken kirli bir futbol sezonunda ayağımıza sıkmak yıllardır aşamadığımız bir durum. Neyse ki sosyal medya ve gerçekleri yazan bir kaç kişi var da onların etkileşimi ile arada çıkan çatlak seslere hemen cevaplar geliyor. Öyle yada böyle yeni Dursun Özbek dönemi Galatasaray için bir sıçrama zamanı olmuştur, bir takım yatırımlar ve plaklar yapılmış yola çıkmıştır. Bu yolun sonu borcu olmayan ama kupaları olan bir takım yapmak geleceği kurtarmaktı. Belli bir yere gelindi ve futbol takımı açısından şimdilik herşey yolunda denilebilir. Sadece bir kaç transferin beklenenin altında kalması dışında negatif bir durum yok. Takımın geçen sene performansını yükselttiği zamanlarda geldik. Bakalım tekrarını yaşayacak mıyız yoksa düşüş mü yaşayacağız. Özellikle iki kritik maçın sonucu moral motivasyon olarak herşeyi değiştirebilir.

PENDİK 0 – 2 GALATASARAY

Galatasaray – Adanademir maçı rakibin ligin kalbur üstü takımlarından birisi olması sebebiyle önemli ve bu tip zor maçları kayıpsız geçmek bizi ayakta tutacaktır. Bu arada daha önceki yazılarımda bahsettiğim gibi futbol kulüp yöneticilerinin diğer kulüpler ile hiç bir bağlarının olmaması gerekirken Adanademir takımının başkanı bu maçtan önce nedense FB maçına gitmek istemiş. Teknik direktör olsan ve bir sonraki hafta maçın olduğu takımın maçına gidebilirsin de başkan olarak bu resmi vermek aymazlıktan başka birşey değil. Bakalım Okan Hoca’nın bu maç için düşündüğü oyun kurgusu ve ilk onbir oyuncu seçimi bizi yine şaşırtacak mı?

Maçtan Sonra

Galatasaray 3-1 Adanademirspor

Skoru bulan daima haklıdır derler ya, Okan Hocanın kurduğu ilk onbir çeşitli denemeler çeriyordu ki bunların en tehlikelisi sol bekte kullandığı Barış’ın karşısında hızlı ve pırpır Yusuf Sarı’nın olması idi. Yusuf genellikle sol ayağı ile içeri kat ettiği düşünülünce barış sağ tarafından daha sağlam diye düşünse de sola yatarken hamle kaybettiği de bir gerçekti. Bir tane de kritik adam kaçırdı ki ciddi bir pozisyon yaşadık ama şans bizden yana idi. Tete desen bu akşam illa ki pas vereceğim demiş ver verdi de bir kaç tane ama onlarda da şiddet sıkıntısı vardı. Kaçırdığı çok basit kale isabetini de sadece yerden köşeye giden topta yakaladı ona da kaleci yetişti. Aslında çizgiye ve rakip sahaya inişi hızlı ama son kararlarının bu kadar kötü olması hiç olmuyor. Düzelir mi? düzelir de bir kaç kaliteli gol ve asist 20 milyona dönüşebilir. Torreria çıktığı için mi yoksa Kaan onun kadar sağa sola koşmadığı için mi bilmiyorum ama savunma direncinde biraz zaafiyet yaşadık. Kerem Demirbay paslaşma ve oyunu açmak anlamında kaliteli ama zaman zaman oyundan düşüyor. İkinci yarı yapılan oyuncu değişiklikleri biraz çılgınca idi. Hucum pres yaparak savunmayı tutmayı mı düşündü hoca bilinmez ama savunma yonü az olan ki buna Oliviera’yı da eklersek 5 tane hucumcu ile maçı bitrdik. Halil de Bakambu da biraz daha fazla dakika almalılar, oyun kopmadığı için mi İcardi çıkmıyor oyundan başka bir sebebi mi var bilmiyorum. Bu maçta kaçan goller son zamanların en kolay vuruşları idi ki bunlar yüzünden maç 2-2 bitse çok yazık olurdu. Hakem verdiği penaltı ile turnusol görevi yaptı. Musleraya ve Tete’ye cart diye kart çıkarmak o kadar kolay çünkü akıllarında kollamak yok onların kollayacağı renkler bunlar değil. Hele bazı fauller vardı ki sanki rakip savunması gibiydi. Türkiye’de adından başka hiç birşeyi kalmamış hakemlik müessesi için ne kadar söylesek boş. Sonuç Galatasaray 3-1 Adanademirspor ile kazanan Okan hocayı bir kere daha tebrik edip sen haklısın diyorum. Yaşasın GALATASARAY.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours