GALATASARAY 3-3 MANCHESTER UNITED

4 min read

Galatasaray – Manchester Unıted bugün günlerden Galatasaray şampiyonlar ligi. Bu takım daha iki sene önce tarihinde neredeyse yaşanmamış derecede az puan toplayıp küme düşüp düşmeme konusunda taraftarlar dahil herkese şok yaşatmıştı. Üstelik bu felaketin üzerine daha da felaket bir başkan seçmiş ve neredeyse havlu atacak durumda iken, nasıl olduğunu belki sonraları öğrenebileceğimiz Galatasaray dinamikleri ve Galatasaray ruhu bu takımı yeniden ayağa kaldırmış, sonraki ilk senesinde en dipten en yukarıya oradan da şimdiki Şampiyonlar ligine kadar getirmişti. Bu akşam oynanacak Manchester United maçı normal beklentilerde favori ve avantajlı bir durumda olması beklenmez iken, şimdi yenip gruptan çıkmak gibi bir şansımız var. Kimse kusura bakmasın Türkiye bu seviyeye çıkabilecek başka takım da irade de akıl da yok. Bazı Avrupa ülkelerinde kendi liglerini uzun yıllardır domine eden takımlar var. Bu durum Türkiye’de yaşanmasın diye kendilerini buna empoze etmiş ve örgüt kurmuş bir takım kimseler böyle yaparak hem ülke futbolunu hem de kendilerini kurtaracaklarına inanmışlar. Rekabet yerine baltalamayı, karalamayı, itibarsızlaşmayı ve bu yolda herşeyi mübah sayıp kendi kendilerine karşı hayali bir düşman varmış gibi davranıyorlar. Olmadıklarını kendileri de biliyor ama özellikle taraftarları buna inandırıp baskı kurmaya çalışıyorlar.

GALATASARAY 4 – 0 ALANYA

Oysa ülke futbolunun bekası içeride yapılan rekabet ile değil Avrupa ülkeleri ile yapılan rekabet ile mümkün olabilir. Değerli ve gerçek futbolcuların ülkemize gelebilmesi bu rekabete bağlıdır. Biz Avrupalı futbolcuların bakış açısına göre bir Çin veya Arabistan gibi bol para saçan bir emekli cenneti olamayız. Bu bizi batırır ve ne futbolcu satabiliriz ne de yetiştirebiliriz. Ligimizin marka değeri yükselirse kazancı da yükselir yöneticilerin bunu akıllarına kazımaları gerekir.

Şampiyonlar ligi içerisinde olmak hem tanıtım hem marka değeri hem de ekonomik değer olarak sizi yükseltir ve ülkemizde bunun örneği GALATASARAYdır. Bu akşam oynanacak maçın sonu ne olursa olsun bu gerçek değişmeyecek ve biz bu seviyenin keyfine varacağız. Maçtan sonra işin oyun ve oyuncu yönünü de burada yazacağım. Futbolunla büyü, oyununla eğlen, taraftarınla çoş şanlı GALATASARAY.

GALATASARAY 3-3 MANCHESTER UNITED

Tarihi maç tarihi bir sonuçla bitti. Oyunun başında buldukları iki çok acayip şut golü ile öne geçince maçın bittiğini sandı bir çok taraftar ve izleyen futbol severler. Şampiyonlar ligi gibi zor bir maçlar serisinde ayakta kalmak ve hatta hakemlerin de bariz hataları ile oyunumuzun hakkını alamasak da son haftaya kadar ayaktayız. maça başlarken patlama yapacak ve kendini gösterecek diye düşündüğümüz Ndombele tüm takımı eksik oynattı, yine sakatlığı iyileşse bile Icardi de pek etkisiz bir gününde idi. Üstelik iki kere iki farklı geriye düşmemize rağmen maçta kalmayı bilen bu heyecanı bize yaşatan büyük GALATASARAY takımına teşekkür etmemiz lazım. Son hafta üç seçenek de masada ikinci olabiliriz Şampiyonlar Ligine devam ederiz, üçüncü olup Avrupa Ligine gidebiliriz veya dödüncü olup Avrupayı bu senelik kapatabiliriz. İşte futbolun güzel tarafı şu ki her heyecana açık savaşa savaşa oynaya oynaya bu keyfi yaşayacağız. Galatasaray 3-3 Manchester Unıted

GALATASARAY

 

+ There are no comments

Add yours