GALATASARAY 4 – 0 ALANYA

3 min read

Uzun bir millî takım arasından sonra nihayet takımımızı izleme şansı buluyoruz bu akşam oynanacak Galatasaray Alanya maçı ile. Uzun diyorum çünkü Galatasaray izleyemediğimiz günler çok uzunmuş gibi geliyor. Bu milli arada sakatlıkları olan oyuncularımızın iyileşme fırsatı bulmaları ve formsuz oyuncuların da biraz daha kendine gelmek için süre bulmaları açısından denk geldi. Maç saatinde İstanbul’da hava önceki günlerde göre biraz serin olacak ama her zamanki gibi kapalı gişe olarak takımını full destekleyen bir Galatasaray taraftarı var artık. Muhtemelen muhalif haber kaynaklarından duyduğumuz şu ki bazı yedek oyuncuların devre arasında takımdan ayrılmak istemesi gibi bir durum varmış. Bazı oyuncuların takımdaki yeri o kadar sabit ki değil Okan hoca takımın başına kimi getirirsen getir bu sonuç değişmez. Yedek kalan oyuncular eğer veriyorlar ise demeç vermeyi bırakıp kendilerini futbolda vermeyi ve fırsatları yakaladıkları zaman da kendilerini göstermeleri gerekiyor. Kadrodaki 25 oyuncuyu birden sahaya süremeyeceğimize göre herkesin kendini buna göre hazır tutması gerekiyor.

Hatayspor – Galatasaray

HATAYSPOR 2-1 GALATASARAY

Futbol için temiz eller operasyonunun yapılması gerektiği gerçeği ortada dururken, sporda şiddetin önlenmesi kanununa göre suç sayılacak o kadar çok hadise yaşanıyor olmasına rağmen yöneticiler ve sorumlular kulaklarının üzerine yatmaya devam ediyorlar.

İlk Yarı

Okan Hoca’nın ilk onbiri sürpriz sayılabilecek değişikler ile oluşmuş. Kerem Aktürkoğlu uzun zaman sonra yedek, Abdülkerim ise ufak bir sakatlık sebebiyle bir sonraki maç için oynatılmaması planlanmış. Onların yerine Kaan ve Ndombele ile oyuna başladı. İlk yarıda oyunu rakip sahada oynayıp ister istemez kontra oynatmaya zorlayan bir oyun anlayışı vardı. Icardi yine bir golcü vuruşu yaptı ve takımını öne geçirdi. Mertens’in takıma olması yaratıcılık olarak hemen kendisini fark ettiriyor. Hem asist yaptı hem de güzel bir gol attı.

İkinci Yarı

İkinci yarıda da Mertens rüzgarı dinmedi ve bu sefer de İcardi’nin asisti ile golünü buldu. Bu maçın adamı ve kilidini de açan oydu. Oğlu ile beraber maç sonunda taratarla bütünleşmesi de ayrı bir güzellikti. İkinci yarı geri vites yapmadan ilk yarıdaki gibi oyununu devam ettirince farklı skor geldi. Okan Hoca Manchester United maçını düşünüp 4 oyuncu birden değiştirdi. Davinson Sanchez onlardan biri olsaydı acaba sakatlanmaz mıydı diye sormak geliyor insanın aklına ama olacağa çare yok umarız ki ciddi bir şey olmasın. Milli maçlar sonrası genelde sıkıntılı olması beklenirken bu sefer tam tersine rahat bir maç oldu. İkinci yarı oyuna girenler skor yapmak için çok koştular ve pozisyon da buldular ama hem Tete hem de Kerem kaçırmaya, kötü vurmaya devam ediyorlar. Galatasaray da onlar olmasa da daha iyi ounayanlarla yürümeye devam edecek.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours