TDBSOURCE.ORG

3 min read

www.tdbsource.org internet sitesine bir tıkla gitmek ve source yazılımı ile ilgili bütün herşeye ulaşmak eskisinden çok daha kolay. Yapay zeka ile desteklenen geçmiş ve şimdiki verileri işleyerek sismik aktiviteyi çok yüksek bir doğrulukla tahmin eden yeni dünya uygulaması ile tanışın. İnternet sayfasının uzantısının org olması sizi yanıltmasın çok büyük bir organizasyon gibi görünse de aslında merkezdeki bir kişinin etrafında ona destek veren bir kaç insanın katkısının bulunduğu bir oluşum.

A.I.

Sitede yazdığı gibi; “Source, TDB tarafından son 150 yıllık deprem arşivleri ve güncel yazılım teknolojileri kullanılarak, muhtemel deprem senaryoları üzerinde çalışmak ve meydana gelen depremleri anlık olarak tespit edip, kamuoyunu en hızlı şekilde haberdar edebilmek için programlanmış dijital bir yazılımdır.” bu yazılımın diğerlerinden en önemli farkı yapay zeka kullanımı. Bu neden önemli yapay zeka gibi matematik temelli bir veri düzenleyici ile hata yapma riskini en aza indiriyor.

Bilgi Cepte

Hemen hemen her gün elimizden hiç düşürmediğimiz, haber ve bilgi kaynağı olarak kullandığımız cep telefonlarındaki sosyal medyalarda bu sefer de ya gereğinden fazla, ya yanıltıcı, ya aldatıcı ve özellikle de spekülatif paylaşımlarla beğeni ve tıklama peşinde olan pek çok hesap oluştu. Bu kadar fazla gerçekdışı haberler içerisinde zihinsel sağlığımızı korumak da bu yüzyılın en önemli unsurlarından biri haline geldi. İşte bu sebepten tdbsource.org oluşumu bu güveni size verebilecek, çıkar peşinde koşmayan ama sadece doğrularında peşinde olduğuna kendinizin karar verebileceğiniz sadelikte.

Bu yazılımın daha çok yaygınlaşması ve her tarafa ulaşabilmesi ise mobil uygulamanın devreye girmesine bağlı. Bunun için ise gerekli bütçe desteği, sponsor ve reklam gelirlerine gereksimi var. Umarız bu kısır döngüden kısa sürede kurtulup makul bir abonelik ücreti ile hem kullanıcısına hemde kendisine karşılıklı kazan kazan felsefesi ile deprem konusunda sağlıklı bir veri kaynağına ulaşır bilgi kirliliğinden kurtuluruz.

Bu yazıyı okuyan her bireyin en azından internet sayfasına tıklayıp bir kere tüm bölümlerini okumanızın takip etmek için yeterli olacağına eminim. İnternet sayfasını takip etmeniz zor gelirse bile en azından twitter hesabını takip etmeniz mümkün.

TDBSOURCE

 

+ There are no comments

Add yours