VNL

3 min read

Voleybol Milletler Ligi yaz boyunca etap etap devam ederek nihayet final gününe gelindi. 2018 yılından beri yapılan bu organizasyon neden sadece kadınlar için yapılıyor bilmiyorum ama beş turnuvanın beşinde de final etabına kalan tek takım olmamıza rağmen şampiyonluğu alamamışız.

Kadın voleybol takımımızın her VNL turnuvasında final gurubuna kalması kendi başına zaten bir başarı öyküsüdür. Bunun tesadüf olmadığını ülkeler takım sıralamasındaki yerimize bakarak  da anlayabiliriz. Dün akşam oyun olarak da skor olarak da yendiğimiz Amerika bu sıralamanın en üzerinde ve üç kez şampiyon olmuş bir takım. Biz bu takımı kendi sahalarında ve seyircileri önünde yenerek finale çıktık. Bunun bir tık ötesi şampiyonluk demek.

EDA, EBRAR, ZEHRA VE ARKADAŞLARI


Kazanan Kadınlar

Çok uzun süren bir yolculuğun sonunda çok değerli bir galibiyet ile final oynamayı hak eden kadın voleybol takımımızın bu başarı devamlılığını kupa alsa da almasa da kutlamak gerekiyor. Kadınlarımızın isterlerse neler yapabileceğini gösteren en güzel örnektir voleybol.

Bu senenin diğerlerinden bir iki farklı var. Bir kere yeni bir hocamız var Santarelli, sürekli pozitif enerji veriyor, suratı hep gülüyor ve oyuncular ile her an iletişim halinde. Takıma müdahale ettiği yerler ve oyuncular var, bunların en önemlisi Melisa Vargas. Devşirme oyuncu olarak bizim takımda olması bence takıma doğrudan etki etti ve kesinlikle daha güçlü bir takım olduk. Oyun kurucuda değişiklik yaptı Elif ile oynadı ve bazı oyunculara daha uzun süreler vererek özgüven kazandırdı. İlkin Aydın sanki yeniden voleybola başladı. Eda Erdem hiç bırakmayacakmış gibi oynamaya devam ediyor. Ebrar Karakurt’un bazen neler yaptığına inanamazsınız. Zehra Güneş blok lideri oldu ortadan hücumları daha da etkili. Kısaca tüm oyuncular kendi oyunlarının üstüne çıktılar. Bu küçük gibi görünen değişim takıma çok büyük enerji verdi iyi ki de olmuş.

VOLEYBOL 🏐

Sadece setin ve maçın sonu yaklaştıkça takımda adrenalin bir tık atıyor ki bu normal ancak bunu kontrol edebilmek lazım. Dün normal şartlarda üçüncü seti 22-24 ten vermemek gerekirdi. Eze eze oynamış iki seti ve maçı hediye edebilirdik. Dördüncü sette de benzeri oldu ve ancak 6. maç sayısında blok yaparak sonucu alabildik. Santarelli’nin bunu bildiğini tahmin ediyorum. Buna göre bir özel çalışma yapıp önceden kazandık hissini veya panik düzen dışı hücumları lehimize çevirecektir. Maç boyunca 4 sette 18 blok yapan bir takım kolay kolay yenilmez. Hele ki manşeti ve kolay servis hatalarının da pozitif yönde gelişeceğini düşününce Dünya’nın 1 numarası olmayı hak eden efsane bir kadın voleybol takımı olabileceğimize ben inanıyorum. Haydi çocuklar bir maç kaldı size yakışan tacı alın bu gece çünkü hak ediyorsunuz.

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU

+ There are no comments

Add yours