VOLEYBOL 🏐

2 min read

Bilmem farkında mısınız ama hem erkek hem de kadın voleybol milli takımlarımız Dünya’nın en iyi bir kaç takımları arasında.! Yıllardır hem futbolda hem de basketbolda gerek milli takımlar gerekse kulüp takımlar düzeyinde gelmek istediğimiz seviyeye özellikle kadınlar voleybolunda çoktandır gelmiş durumdayız.

takım

Karşılıksız Voleybol

Bir kaç gün önce Erkekler Avrupa Golden Liginde 1. ve dün biten kadınlar milletler liginde ise 3. olan birer milli takımımız var ve bunun farkında değiliz. Üklemizdeki voleybol kulüplerinin genellikle müesseselere ait olmaları sebebiyle belli bir gelir seviyesine sahip olmaları durumu kurtarmaktadır. Aksi olsa üç beş tane taraftar ile bu sporun bu seviyede yapılması mümkün görünmemektedir. Bu kulüplerde oynayan yabancı oyuncular ülkelerinin milli takımlarında oynayan çok değerli ve en üst seviye oyuncular. Bugün oynanan ABD – Brezilya final maçındaki bir çok oyuncu ülkemizdeki takımlarda oynamış veya halen oynamakta.

AİLEMİZİN SPORU(!) VOLEYBOL

Teknik direktörler de de durum benzer, en iyi takımların hocaları da zaman zaman Türkiye’de çalışmışlar. Bizdeki tek eksik seyirci ve sponsorluklar. eklenen seyirci ilgisi olmayınca haliyle beklenen sponsorluklarda gelemiyor. Bu konuda en güzel örnek İtalya. Tam bir voleybol ülkesi durumunda ve maçlar kapalı gişe oynanıyor. hem sahada hem de oynayan takımlardaki reklam o kadar fazla ki izlerken gözleriniz karışır. Biz İtalya’nın %25 i kadar olsak bile ciddi bir şey yapmış oluruz.

takım

Ailemizin Sporu

Voleybolun sadece bir tane toptan başka hiç bir şeye ihtiyacı yoktur aslında, topu vuruş ve karşılama teknikleri için fileden çok bir duvara veya karşınızda bir arkadaşınız yeterlidir. Ülkenin her yerinde kolaylıkla oynanabilen, üstelik yaş sınırı filan da gerekmeyen tamamen ailemizin spordur voleybol.

Bu vesile ile yeterince takdir edildiğini düşünmediğim kadın ve erkek voleybol takımlarımızı tebrik ediyor, bu başarıları yayın organlarında yeterince duyurmayan ve gündemde tutmayan tüm basın yayın organları ve spor medyasını da kınıyorum. TEBRİKLER ÇOCUKLAR BÖYLE DEVAM.

Türkiye Voleybol Federasyonu

voleybol

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment