GALATASARAY 1 – 0 KASIMPAŞA

3 min read

Deprem felaketinden sonra oynadığımız ilk resmi maçta iyi oyun oynayamadık ama üç puan almasını bildik. Verilen uzun aradan mıdır yoksa depremin yarattığı ağır buhran yüzünden midir bilinmez ama maç boyunca tutuk ve temposuz oynadık. Yeni transfer Zaniolo oyuna girip bulduğu ilk fırsatta golü bulamasa muhteşem galibiyet serisi bitebilir maç başladığı gibi sona erebilirdi. Maça başlayan onbir içerisinde Mata ve Yunus hemen hemen hiç bir olumlu aktivite içinde olamadan çıkmak durumunda kaldılar. Ben Okan hocanın yerinde olsam onun yerine maç kadrosuna U19 takımdan birini koyardım.

GALATASARAY 2 – 1 TRABZON

Birisinin Yunus’a bazı futbol gerçeklerini her gün tekrar tekrar anlatması lazım. Bir kere iyi futbolcu iki ayağını da kullanır, çevre kontrolü yapar, tek top oynamayı bilir, aklı ile oynar. Yunus hâlâ bir halı saha topçusu gibi oynuyor. Topu alıp kafasını öne eğip sol ayağı ile adam geçmeden oyuna girmiyor. Barış Alper’e gelince; onun da Yunus ile benzer özellikleri var. Nerede pas verecek, nerede şut çekecek, nerede faul yapmayacak gibi dersler alması şart. Maçın uzatma bölümlerinde ikinci gol onun pas vermesi gerekirken bencilce gol atmak istemesi yüzünden kaçtı. Büyük takımda oynamak bu kafa yapıları ile mümkün değil, umarım kendilerini kısa zamanda modern futbol konusunda geliştirirler.

Kasımpaşa maça çıkarken belli ki çok gol yemeyelim de rezil olmayalım diye düşünmüş olmalılar ki çok pasif ve çok katı defans içerisinde oldular. Bu sezonun en zor maçlarından birisi idi bu maç çünkü çok tempolu çok pozisyonlu ve çok gol kaçırdığımız bir maç olmadı. Buna rağmen kayıpsız geçtiğimiz için derin bir oh çekmedim değil. Deprem sonrası Gaziantep ve Hatay takımlarının ligden çekilmeleri yaşanan travma ve yıkımın futbola yansıması ile sonuçlandı. Oynanan ve oynanmayan maçların kaldığı yerden devam etmesi en ideali çünkü öbür türlü bu iki takımdan puan alamayan takımları ödüllendirmek gibi olacaktı. Bilmem kaç yüzyılda bir gerçekleşen büyük felaket depremin üzerinden çıkar peşinde koşmak hiç uygun bir davranış olmadı. Üstelik buna birde yasaklamalar eklenince yeni bir kaos ortamı yaratıldı. Deprem belli ki kısa sürede unutulacak yine kısır futbol iklimine döneceğiz.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours