GALATASARAY 2 – 1 TRABZON

3 min read

Bu maçın çok özel hikayeleri var, en başından söylemek gerekirse belki de kulüp tarihinin en hızlı yenilen golüne şahit olduk. Sanki bir gol avans verir gibi başladık ama hiç kimse bu maçın böyle biteceğini aklına getirmemiştir ve yeniden santra yaparak haydi dediler. İkinci hikaye İcardi’nin çıktığı her derbi maçında gol atan oyuncu olması ve takıma katkı sağlamaya her şeyi ile devam etmesi. Öte yandan kimse pek fark etmemiş olabilir ama Kaan Ayhan’ın çok kritik hamleleri oldu. Yerli rotasyonu için çok önemli bir hamle oldu gibi görünüyor. İlerleyen zamanlarda ilk onbir oyuncusu olmayı da zorlayacak ve daha kötü yerli oyuncu oynatma opsiyonunu aşabiliriz belki de. Bir diğer dönüm noktası Muslera’nın sakatlık durumu, yine sakatlanma pahasına can siperhane hamle yaptı ve ayak bileğine darbe aldı, umarım ciddi değildir ve bir iki maç ile kurtarırız çünkü Okan Kocuk bu noktada nasıl bir tepki verir bilinmez.

GALATASARAY 3 – 2 ÜMRANİYESPOR

Bu maç özellikle ilk yarıda çok fazla pas hatası yaparak oynadık, Torreria’nın ilk dakikada yaptığı pas sanki bunun habercisi gibiydi. Yerli oyuncuların son vuruş, pas ve aklı kullanma seviyeleri o kadar kötü ki, Barış saç baş yoldurdu, Kerem yine çok kolay top kaybediyor, kale ağzından direğe nişanlamak olsa olsa ezbere oynamaktır. Sonradan oyuna giren Yunus da nerede nasıl vuracağını bilmiyor, son dakikalarda tam kalenin karşısından hem de sol ayağına gelen pozisyonu doğrudan kalecinin kucağına vurdu, bu şut akıl noksanlığıdır tarif edecek başka kelime bulamıyorum doğrusu. Otuz yaşını çoktan geçmiş bir Mertens gerçeği de var bahsetmem gereken çünkü daha genç ve koşmasını beklediğimiz oyunculardan daha fazla efor sarfediyor dahası aklını çok kullanıyor, tek kusuru gereksiz yere bazen faul almaya çalışıyor.

Bugün biraz oyuncu gözlemleri yapıyorum ve bir diğer dikkatimi çeken oyuncu ise Leo Dubois oldu. Ayağında çok fazla top tutmaya başladı, tamam geçen hafta güzel bir gol attı ama olur olmaz her yerde onun takrarını yapmak istiyor olmalı ki son karar verme anlarında sürekli gecikti ve daha tehlikeli olmamıza engel oldu. Takım olarak böyle bir havada daha basit ve garantili bir oyun seçmemiz gerekirken çok acemice toplar kaybettik. Buna rağmen yine de kazanmak için sonuna kadar direnen bir takıma sahip olmak güzel. İcardi çok fazla topla buluşmamasına rağmen nerede nasıl oynamasını bilen ve oyuna küsmeyen karakteri ile bizim bu seneki en önemli faktörümüze bir kere daha değinmeden geçemeyeceğim. Okan hoca öyle ya da böyle bir kemik kadro oluşturdu ve bildiği yoldan dönmüyor. 12 lig maçı galibiyet serisi yapan ilk Türk teknik direktör oldu, umarım daha yeni rekorlar ile devam eder. İyi ki Galatasaray’lıyız iyi ki.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours