GALATASARAY 4 – 0 HATAYSPOR

3 min read

Uzun zamandır evimizde oynadığımız maçlarda ikiden fazla gol atamamış, üç attığımız maçı da hakemin desteğiyle üç gol yiyerek berabere bitirmiştik. Bu sefer ilk yarıda son dakikalarda da olsa rakibin zayıf anlarını değerlendirip o dakikaya kadar bir tık aşağıda kalan Mata’nın iki golü ile devreye maçı bitirerek girdik. İkinci yarıda da takım geri vites yapmadı ve bir miktar rölanti yaparak Gomis’e yeni bir gol de yazarak rahat bir galibiyet aldık.

İlk üç golün hepsinde de Icardi’nin parmağı olduğundan ona yarım asist yazdım. Kendisi gol atamadı ama 1.5 asist yapıp yine ciddi gol katkısı verdi. Akıllı bir oyuncunun neler yapması gerektiğini bir kez daha gözümüze soktu. Nasıl pozisyon alınır, nereye, nasıl ve hangi şiddete pas atılır hepsini gösterdi. Bazı gol pozisyonlarında keşke o olsaydı diye veryansın etmek isterken aslında onun bilerek yaptığı yer seçimi ile diğer arkadaşlarını pozisyona soktuğunu fark ediyorsun. Bu sene bu adam nasıl bize denk geldi de biz bunları yaşıyoruz hâlâ inanamıyorum. Ayrıca eşinden ayrılması ve özel hayatı bazı sosyal medyada sürekli servis edilip onu düşürmeye çalışsalarda bu çabanın boşuna olacağını anlamış olmalılar ki bu tür haberler neredeyse yok oldu, bunları yazanlar Icardi’yi izlerken tırnaklarını yiyorlardır.

FENERBAHÇE 0 – 3 GALATASARAY

Opta istatistik verileri tutulmaya başladığından beri ilk yarıda rakip ceza sahasında en fazla buluşan takım rekorunu bu maçta Galatasaray kırmış, tam 43 kere ile neredeyse onların sahasında oynamışız. Bu takım olarak rakibi hapsetmek ve gol atma iştahının ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Ama buna rağmen sadece üç gol atabilmek bitiricilik konusunda hala iyi olmadığımızı da gösteriyor. Bu konuda Kerem için bir kaç sözüm olacak; ayaklarının pır pır olmasından mıdır veya çok savruk olmasından mı ya da fazla acele etmesinden mi bilemiyorum ama çok top kaybediyor, asist yapmama konusunda da ısrar etmesi onun asla iyi bir futbolcu olmasına mani olacak. Oysa sadece takım arkadaşı Icardi’yi izlese ve maçtan sonra onunla kendimi çok rahat hissediyorum derken bu konforun birazını da kendisin yapması gerektiğini anlasa çok daha iyi olacak.

Bu hafata sonunu puan farkı ile lider olarak keyifle geçirecek tüm camiamıza bunu armağan eden Galatasaray kulübünün bütün paydaşlarına teşekkür edip, yürüyedur ey büyük GALATASARAY diyorum.⊕

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours