GALATASARAY 2 – 1 KONYA

3 min read

Şu sıralar kazanarak devam etmek çok önemli ve bu dönemde iyi futbol ortaya çıkaramasak da taraftar olarak şikayet edecek değiliz. Ama bu futbolumuzu ve sistemimizi yükseltemez ise diğer takımlara karşı avantajımızı kaybederiz. Bu takıma ve hocaya iyi futbol için süre tanımak şart ve bu süreler gerek milli takım arasında gerekse bay geçeceğimiz haftada maç yaparak ve en önemlisi de Dünya Kupası arasındaki uzun tatil bizim işimize gelecek. Şimdiden bu boş zamanlar için hazırlık maçları alınmalı, üç yerli kuralı için her türlü alternatifler denenmelidir. Maçı izlerken de teweet attığım gibi en kötü performans gösteren 3 oyuncudan ikisi Kerem ve Yunus. Onların yerine oynayacak oyuncular statü gereği oynayamıyor ve biz kanatları işlemeyen takımdan oyun bekliyoruz. Bu durum bu sene ya böyle devam edecek ya da bu iki oyuncu performasını mutlaka yükseltecek başka yolu yok. Ayrıca bu oyuncuların aldığı ücretler üzerinden oynamadıkları şeklinde imalar da hiç hoş değil. Oyuncu yüksek performans gösterirse karşılığını mutlaka alır. Aksini düşünmek ihanettir.

KASIMPAŞA 2 – 3 GALATASARAY

Elimizdeki yıldız oyuncuları oynatamamak yüzünden veya oynatmak yüzünden orta sahanın savunma yönü zayıf kalıyor. Tek defansif Torreria nereye koşacağını şaşırıyor. Oliviera’nın biraz daha savunma yapması mümkün mü bunu ilerleyen maçlarda göreceğiz aksi durumunda Midschö her iki yonü de yeterli oynadığından ve Mata ‘nın da orta sahaya eklenmesiyle ciddi ciddi sıkıntılar baş gösterecek. Oyunumuzu yıldız oynatacağız diye bazı yönlerden zayıf bırakmak takıma zarar vereceğinden teknik ekibin bu konuda formuller bulması bunun gerekçelerini de oyuncuların hepsine açıklaması şart duruyor.

Oliviera’nın koşacak golcüler için çok güzel uzun ve araya pasları var ama bu toplara Gomis de Seferoviç de koşamaz, İcardi zamanla koşabilir mi bilemem ama bu maçta attığımız ikinci gol Van Anholt’un sezon başından beri bir kere yapamadığı yan ortanın doğru yere, bir santforun da ön direk koşusunun nereye ne zaman yapacağını gösteren çok güzel bir örnek oldu. Doğru orta ve doğru koşu golü kendi getirir zaten. Bu akşam için son notum da Muslera için; çok acayip toplar çıkarıyor her maçta, bunu okan yapabilir mi şüpheliyim. Ama Kazımcan bu takıma girmeli ve Kerem ve Yunus için alternatif rekabet mutlaka oluşturulmalıdır. 

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours