KASIMPAŞA 2 – 3 GALATASARAY

3 min read

Yeni transferlerin etkisi midir bilinmez ama beklediğimiz performans artışı nihayet özellikle Kerem de göründü bu akşam. Üç yerli kuralı olduğu sürece en iyi üç tane Türk oyuncuyu ne yapıp edip bulmak zorundayız. Özellikle yerli oyuncuların yatmaya hiç mi hiç hakları yok çünkü yerine aynı ayarda Türk koyamayınca iki oyuncu birden değişmek zorunda kalınıyor. Muslera da dahil olmak üzere oynayan her onbir oyuncusunun en verimli olanları ile oynamaktan başka çaremiz yok. Hakemlerin, VAR sisteminin ve yayıncı kuruluş ile beraber diğer etkenlerin de karşımızda olduğu düşünülünce, en az hata daha fazla performans ile oynamamız gerekiyor.

GALATASARAY 2 – 1 GAZİANTEP

Sadece Galatasaray maçları değil hemen hemen tüm liglerdeki maçlara bakınca hakem yönetimlerinin çok kötü olduğunu bazı takımların sürekli tölere edildiğini, bazı hataların da VAR sistemine rağmen nasıl olabildiğinin izahı pek mümkün görünmüyor. Türkiye’de hakemler maalesef ki her maçın önüne geçiyor. Normalde öyle bir maç oynanmalı ki biz sahada hakem diye birinin olduğunu unutmalıyız.

Kalite Transferler

Bu maçın bizim takım açısından görünen en önemli zaafı hızlı hücumlarda orta sahanın çabuk geçilmesi ve yaptığımız hataların gole dönüşme yüzdesinin çok yüksek olması. Bunun yanı sıra girdiğimiz pozisyonların gole dönüşmesinin de şimdilik düşük olması takım zayıfmış gibi gösteriyor ancak yeni transferlerin henüz iki tanesini gördük ki özellikle Yusuf çok acayip pır pır ve bileklerine hakim olmasının yanında bencil de gözükmedi. Son dakikalarda Van Anholt tarafına verdiği pasın asiste dönüşmesi gerekirken PVA dağlara taşlara vurdu. Oyuna giren Yusuf ve Rashica kısa sürede iki tane güzel şut çekti ama kalecinin şansı da yerinde olduğundan gol gelmedi.

Yerli Kalitesi

Her seferinde tekrar tekrar söylemek zorunda kalıyorum ama yerli kuralı olmaz ise bu takım şeker gibi olur tadından yenmez. Buna bir de takımın birbirine giderek alışacağını da düşününce tüm futbol severler nasıl bir GALATASARAY izleyeceklerini tahmin ediyorlardır. Bunlardan taraftarımız olanları içten içe gülüyorlarken rakip takımın taraftarları da eminim ki içten içe eyvah eyvah diyorlardır.

galatasaray.org

+ There are no comments

Add yours