AMİGO

3 min read

Spor müsabakalarında seyirci coşturmak isteyen kişiye amigo deniyor. Özellikle Amerika’da okullardan başlayarak NFL ve NBA maçlarına kadar uzanan cheerleaders kültürü var. Ponpon kızlar olarak da bilinir. Ülkemizde seyirciyi gaza getirmek ve tezahürat ettirmek için taraftar gruplarının liderleri yapıyor. Sonuçta bu amigoculuk bir takıma aidiyet hissetmekten geçiyor.

seyirci

Taraf

Genel olarak bizde çoğunlukla tuttuğun takımın maçı izlenir ve maça da gidiyorsan bu biraz daha tutkulu olduğunu gösterir ki bu da seni kendi çapında bir amigo yapar. Taraftar olmak ile spor sever olmak arasında dağlar kadar fark oluşmuştur. Spor kültürü yerini kazanma saplantısına, taraftarlık yerini fanatikliğe, spor yazarlığı yerini takım kalemşörlüğüne bırakmıştır.

FUTBOL MU KAOS – YAZAR MI TARAF

taraf

İster gazetelerde, ister televizyonlarda, isterse sosyal medyada tuttuğu takımın haberini veya yazısını yazan birilerini okuduğunuzda; oynanan müsabakanın bir taraftar gözünden izlenmiş değerlendirmeleri ile karşılaşıyoruz. Gazeteci vasıflı bir spor yazarının görevi, olabilinen tüm karşılaşmaları izlemek ve aktarmak olmalıdır. Taraf olmak bir tercih olabilir ama bunu açık açık dile getirip taraf olduğunu konuşmadan ya da yazmadan önce söylenmesi gerekiyor. Bu böyle olacaksa bir spor medyasında her kulüp için ayrı ayrı olmak üzere bayağı bir çalışanın olması da şart görünüyor.

TARAFTAR

Tarafım Belli

Benim kendi yazılarına gelince, bir Galatasaray taraftarı olarak kendi bakış açımdan kendi takımımı yazıyorum ve ben bir tarafım. Tabi ki bize karşı yapılan hakem hatalarını, idari işlemleri başka takımlara uygulamayan kuralları, TFF yönetiminde olup da tüm takımlara aynı mesafede kalamayan her ne varsa dile getirip adaletsizliği duyurmak ve tarihe not düşmek isterim.

amigo

Adaletli olmak ve ortadan yönetmekten o kadar uzaklaştı ki sistem, herkes sadece işine geleni görüyor. Aynı maçta sadece varsa Galatasaray lehine olanları ayyuka çıkarıp algı peşinde olanlar, VAR sistemine rağmen, protokol saçmalıkları ile onu da kör bırakanlar bir gün kendilerine de yapılacağını bilecekler ve o gün geldiğinde diğer yüzleri ile ortaya çıkacaklar.

Yaşadığımız dönem her yönü ile zor, sağlıksız, kısıtlı ve güçlükler içerisindeyken, spor müsabakalarından alacağımız keyif bile elimizden alınıyor. Umarım bir gün her şey daha güzel olur.

galatasaray.org

seyirci

+ There are no comments

Add yours