TARAFTAR

3 min read

Bu yazıyı taraftarı olduğum Galatasaray’ın bu sezonun ilk resmi maçında çok basit bireysel hatalar yaparak çok kötü mağlup olması üzerine yazıyorum. Twitter’da okuduğum bazı kendini bilmez taraftar sanan kişilerin maç öncesi ile maç sonu 180 derece zıt fikirleri beyan etmeleri de diğer bir yazma sebebim.

Öncelikle bu maç özelinde konuşmak gerekirse, Galatasaray taraftarının neredeyse tamamı favori olmadığımızı ve çok eksik bir kadro tecrübesi ile maça çıktığımızı gayet iyi biliyor. Ama yine de o eski mucize dönüşler ve Avrupa’da farklı oynayan takımı beklediler ki acaba olur mu diye? Ama olmadı üstelik yediğimiz 4 golün ikisi çok basit kaleci hatası ikisi de rakibe asist niteliğinde. Fatih Terim elbette bir plan yaparak çıktı sahaya ama böyle ferdi ölümcül hataları hesap etmemişti.

PSV – GALATASARAY

Bu hataları Muslera değil de herhangi bir başka kaleci yapmış olsa bu sezon daha başlamadan linç yer ve muhtemelen gönderilirdi. Fatih Terim basın toplantısında hiç bu hatalara değindi mi? İstese herşeyi hesap ettik ama bu kadar basit hataları yapacak oyuncuları tahmin edemedik diyerek savuşturabilirdi. Biliyor ki takım olarak zaten eksik ve takım ruhu oluşmamış, genç ve Türk oyuncuların olduğu bir gelecek planlanmış ama zamana ihtiyacı var.

Taraftar olduğunu düşünen ama kötü sonuç olduğunda da takımını satan, hesap sormaya kalkan sosyal medya delikanlıları, hem sporun hem de toplumun ruhuna uymuyorlar. Oysa gerçek taraftar takımını yenilse de yense de destekler sabretmesini bilir. İyi takım; iyi oyuncular, iyi hocalar, iyi antrenman, iyi yönetim ve iyi taraftar demektir.

GALATASARAY

Hiç kimse ve hiç bir taraftar, takımın durumunu takımın teknik direktörü kadar iyi bilemez, bu b..u çok iyi bildiğini sanan var ise gitsin bu işi yapsın. Herkes fikir beyan edebilir ama haddini bilmek kaydıyla.

Bu yazdıklarım aslında tüm takımlar için geçerli. O yüzden tüm takım taraftarlarına sesleniyorum; her takımın başkanı da hocası da oyuncusu da her maçı kazanmak ister, üstelik sizin kadar taraf olmasalar bile…

http://www.galatasaray.org

Not: Bazı duyumlara göre sahte hesaplar ve kişiler ile rakip takımları karıştırmaya çalışan maaşlı trol hesaplar tutan kulüpler varmış. Onların bu yazıyı üzerilerine almak gibi bir derdi de bir şerefi de olmadığı açıktır.

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Onursal

    Sevgili dostum hiç sordunmu neden PSV hazırda biz değiliz? Bunun arkasına sığınmak çok yanlış, bu terim kaç senedir bu takımın başında, hayali şampiyonlar ligi şampiyonu olmamış, öyle diyor :))) burda feneri yen arkasına sigin sevin, PSV ye yenilmek normal, hedefler küçülmüş, bu Terim’in artık emekliliğin tadını çıkarması lazım, yazık oluyor kulübe, çağdışı kalmış bir teknik direktor

+ Leave a Comment