GALATASARAY – L. MOSKOVA

2 min read

Takımın uzun süre bir arada oymaması ve oyun felsefesinin yerleşmesini sabırla beklerken özellikle ligde yaptığımız tüm maçlarda rakiplerin bu durumdan faydalanmak istemesi çok normal. Avrupa Ligin’de yaptığımız maçlarda takımın konsantrasyonu bir tık daha yukarıda oluyor. Son üç Avrupa maçında hem oyun hem de puan olarak ligden daha iyi olduktan sonra grup birinciliği için elimize geçen fırsatın sonuna kadar tutmak için bugün oynayacağımız L. Moskova maçını kazanmamız şart. Ligde oyun olarak çok iyi olmasa da üç puanın alınmış olmasının morali ile hafta içinde tüm takımda yüzler gülüyordu. Bjk maçının travması, hakem faciaları sonrası en azından beraberlik ayağımızın ucuna kadar gelmişken, yanlış kişinin kullanması ile beraber kullanırken yapılan ihlalleri bile görmezden gelen hakemler grubunun tartışması daha bitmemişken daha ofsayt kuralını bilmeyen birileri kendilerine pay çıkarmaya çalışıp komik duruma düştüler. Bu malum takımın stratejisi maç ne olursa olsun, haksız da olsanız mutlaka ağlayın, şikayet edin ve kamuoyunu yönlendirin şeklinde olsa gerek. Oysa bir yıl önce bir başka Anadolu takımı aynı golü kendilerine atınca ofsayt diye iptal edilmesini kuralı yayınlayarak anlatırken geçen haftaki maçtan sonra aynı yayını sildikleri ortaya çıktı. Samimi olmadıkları, şark kurnazlığı peşinde oldukları ortaya çıktı.

GALATASARAY – GAZİANTEP

Bu haftanın en kötü yanı sağ bek Sacha Boey’in aynı sakatlığının antremanda tekrarlaması oldu. yaklaşık 4 hafta daha oynayamayacak olan Boey Fransa’ya tedavi olmaya gitmiş. Şimdiye kadar hiç sakatlanmamış olan Boey bir an evvel takıma dönmek istemiş ve olduğundan fazla zorlamış olabilir kendisini. Bir diğer seçenek de sağlık ekibinin yanlış tedavi süreci ki bunun ihtimali bile ürkütücü.

Avrupanın kralı ve UEFA kupası ile tescilli Galatasaray gruptan lider çıkması durumunda devre arası nokta bir iki transfer ile ciddi ciddi ihtimalleri sonuna kadar zorlayacaktır. Fatih Terim bunu son maçın basın toplantısında açıkça dile getirmiştir çünkü Galatasaray’ın genleri bu mevcuttur.

galatasaray.org

logo

+ There are no comments

Add yours