L. MOSKOVA – GALATASARAY

3 min read

Yeni bir UEFA Avrupa Ligi akşamında mevsim olarak daha kötüsü olabilecek iken, henüz Moskova’ya kar yağmamışken gidip gelmek iyi olacak diye düşünüyorken, bu akşam antreman öncesi gördük ki ufak ufak kar yağışı başlamış. Sadece bir kaç saatlik sıcak bir uçak yolculuğu sonrasında yaklaşık 20 derece birden soğuk şehre iniş yapmak kolay olmamıştır. Jetlag olmasak bile airlag olacağımız kesin. Umarım yeterince tedbirli gidilmiş, kıyafetlerin kışa uyumlu olması sağlanmış ve ortama uyum sağlayacak program yapılmıştır.

Fatih Terim maç öncesi basın toplantısında haklı olarak UEFA ya serzenişte bulundu. Bugün oynanan bir diğer Moskova takımının maçı 17.30 da oynatılmış iken, yarın bizim oynayacağımız maçın saat 22.00 de olmasının nasıl bir açıklaması olabilir diye. Doğru ya evvelden beri Rusya da oynana maçlar hep erken saatlerde başlatılıyordu da yarın için ne değişti de saat 22.00 gibi gecenin ayazında bu maçı oynatma kararı alındı.

MARSİLYA – GALATASARAY

Maça başlarken 4 puan avantaj ile orada olmak takımın moral motivasyonu ve kendine güveni açısından önemli ama hem Avrupa’da başarılı olmak hem de ligi bırakmamak gerekeceğinden aşırı bir rotasyon beklememek lazım. Pazartesi günü oynanancak Bjk maçı lig için en azından ikili averaj açısından önem arz ediyor. Kadromuzun en derin ve en verimli halini bu hafta değerlendirmiş olacağız. Marcao’nun 8 haftalık cezası da tamamladı ve defans hattında en seçenekli zamanı yakalamış olduk. Orta sahada da Berkan’ın hazır olması ve sakatlığı tam olarak geçmiş ise Boey’in takıma katılması maçtan önceki olumlu gelişmeler.

Son bir kaç senedir yani FBJK ağırlıklı federasyon olduğundan beri hakemler tarafından sürekli eza çeken, eksik oynayan, hakkı yenen ve diğer taımlara da kıyak geçilen o kadar süreden sonra tamamen taraflı yorumlarla hakem tarafından mağlup edildiğini sanan camia başkanının megafon ve amigolarla yaptığı sokak gösterisi sadece komik ve ikiyüzlü yaklaşımlarının tezahürü idi. Oysa 17 kulüple yapılan korsan bildiride dedikleri gibi hakemlerde insan ve hata yapabilirler derken sadece GALARASARAY’A yapılanları demek istemiştik diye ikinci bir bildiri yapmaları da an meselesidir.

galatasaray.org

logo

+ There are no comments

Add yours