KAYSERİ – GALATASARAY

3 min read

Maçtan Önce

Bir önceki Alanya maçında rotasyon yapmadığı için hatalı karar verdiğini kabul eden Fatih Terim bu sefer daha maç kadrosunda 3 tane 11 oyuncusunu İstanbul’da bırakmaya karar vermiş ve alın size rotasyon demiş herkese. Berkan çok koşuyordu son maçlarda ve kaslarını test edebiliyor muyuz bilmem ama bir maç ara vermesi doğaldır. Halil de keza fazla koşan ve çok efor tüketen bir oyuncu o da tamam ama Cicaldau bence gizli oyun kurucu ve aklını çok iyi kullanıyordu, bu yüzden o kalsa iyi idi. Ayrıca benim anlamadığım rotasyon evinde, seyirci ile baskı kurabileceğin bir maçta yapılsa daha anlaşılır olurdu. Bu seferde deplasman için biraz fazla rotasyon olduğu eleştirileri yapılacak. Babel, Yedlin, Feghouli ve Ömer Bayram ilk onbir başlarsa kimse şaşırmasın.

Kayseri’de takımın karşılanışı ve meşalelerle yapılan gösteri umarım ki oyunculara biraz moral olur da, büyük küçük ayırt etmeden her maçta karşılarında Lazio varmış gibi oynarlar.  

Maçtan önceki kadro tahminim muhtemelen tutmayacak ama yine de  aşağıya bir onbir yazdım, maçtan sonraki notlarımda görüşmek üzere.

GALATASARAY – ALANYA

Maçtan Sonra

Sanki hazırlık maçına çıkar gibi 3 kritik rotasyon ile Kayseri’ye gidince zaten kırılgan olan gençlerle dolu takım gol yedikçe dağıldı. Fatih Terim elindeki kadronun ve hangi oyuncunun neler yapabileceğini senden benden ve tüm taraftarlardan daha iyi bilir. Bir kumar oynadı, kaybedeceksek deplasmanda ve taraftarın tepkisinin uzak olduğu yerde yenilelim diye düşünmüş olabilir. Maç boyunca kafasından neler geçirdi tahmin etmek zor. Aslında yenilen ilk gole kadar denk bir oyun ve karşılıklı pozisyonlar vardı. Bazı oyuncuların aşırı aceleci kararları, Mustafa’nın her seferinde gol atma arzusu ve biraz da şansının olmaması hanemize + yazdırmıyor. Yenilen golden önce kornerden gelen topu yerde sektirip köşeye gole gidecekken defans kafa ile çıkardı, gerçekten bazı pozisyonlar inanılmaz şanssız.

Bazı takımların rakipleri her oynanan maçta gol ile sonuçlanan en az bir veya iki pozisyon ikram ederken, bize karşı tüm takımlar neredeyse hatasız oynuyor. Bu biraz da takımın içinde bulunduğu durumdan kaynaklanıyor. Galatasaray’ı bu şekilde formsuz ve moralsiz yakalamışken yenelim diye ekstra motivasyonla oynuyorlar. Ama hiç bir şey mücadele ve kavga etmeye engel değil. Takımın bir şekilde hangi rakibe olursa olsun patlama yapması taraftarın da sabırla desteklemeye devam etmesi gerekiyor.

Balık hafızalı ne kadar çok insan var… Fatih Terim bugün olanların olacağını daha Lig başlarken söylemedi mi?
Neyin peşindesiniz?
Amacınız ne?
Gerçekten taraftar mısınız?

Maçın İlk Onbiri ve Performans Puanları;

Muslera:3

Yedlin:3

Nelsson:5

Alpaslan:4

Aanholt:4

Taylan:4

Feghouli:1

E. Kılınç:3

Assunçao:4

Oğulcan:4

Mustafa:4

Fatih Terim:3

galatasaray resmi web sitesi

 

+ There are no comments

Add yours