GALATASARAY – ALANYA

3 min read

Maçtan Önce

Gelecek adına çok umut veren ve tünelin ucundaki ışığı gösteren bir UEFA Avrupa Ligi akşamından sonra yine çiçek gibi olmuş kendi saha ve zeminimizde Alanya karşısına çıkacağız. Avrupa maçı ile Lig maçı arasındaki tek ve en mühim fark Marcao’nun ligde bir süre daha oynayamayacak olması. Lyundama’nın çıkışları ve top kayıpları aklıma geldikçe sıkıntı hissediyorum. Ama Fatih Terim takımları havasını yakalayınca yediğinden daha fazlasını atmak misyonuyla gol yemekten korkmadan, oyundan düşmeden ve sonuna kadar savaşarak oynayacak bir takımın hazırlandığı aklıma geliyor gülümsüyorum. Devre arasında elimizde kalan son fosilleri ve yüksek maaşlıları da gönderebilirsek eminim ki yine genç ve dinamik bir kaç oyuncu daha transferi yapılacaktır. 

Fatih Terim’in milli takım ile olan sözleşme feshi bedelinin çocuk esirgeme kurumuna bağışlanmasına rağmen aynı milli takım feshini yapan Şenol Güneş’in yaklaşık iki katı daha yüksek olan fesih bedeli hakkında ağızlarını açmayan şeytanların cehenneme kadar yolu var.

Bu sene kış mevsiminin son yıllara göre epey sert geçeceği sinyalleri alınıyor ve Süper Ligde oynanan sahaların halini gördükçe milyonları yatırdıkları oyuncuları tarlalara sürmeye nasıl cesaret ettiklerini anlayamıyorum. Galatasaray geçen sene kar yağacağı bilinmesine rağmen ertelenmeyen maç sebebiyle bozulan zeminini bu sefer hem ısıtması hem de drenajı ile daha profesyonel yaptırdığına inanmak istiyorum. 

Avrupa gecesinde Lazio karşısında oynanan oyunun vereceği özgüvenin ilk karşılığını bu maç ile almaya başlayacağız diye umuyorum. Maçtan önceki kadro tahminim aşağıda olacak olup maçtan sonraki notlarımda görüşmek üzere.

GALATASARAY – LAZİO

Maçtan Sonra

Fatih Terim üç günde bir maç yapmaya alışsınlar diye Lazio maçında en çok koşan takımı bozmak istememesi ve rotasyon yapmaması bence mağlubiyetin birinci sebebidir. Daha yeni kurulmuş ve genç bir takımın üst üste maç kaldırması bir yere kadardı o yer de burası imiş. Takım maçın başından beri sahada yürüdü, sadece Berkan tek başına savaşmaya çalıştı. Eminim ki Fatih Terim de herkes gibi bunu gördü ama ilk yarıda oyuncu değiştirme kolay değildir. İkinci yarı için en büyük yanılgısı Feghouli ve sonrasında Babel’i oyuna alması oldu. Oğulcan neden girmez ki? Açıkçası ben bu saatten sonra ne Feghouli’yi ne de Babel’i bir daha bırak onbiri kadroda görmek istemiyorum. Tüm açıklamalarında bizim değerli oyuncumuz diye hiç bir oyuncusunu kötülemeyen Fatih Terim’in bu takımdaki en az 3 oyuncu istemediğine eminim ama ispat edemem. 

Türkiye liginin dinlenerek yata yata maç kazanılabilecek bir lig olmadığını her defasında söylemek mi gerek. Üstelik takımın oyununu ve sahadaki tepkisini yönetecek bir beyin yani 10 numara eksikliği bu kadar göze batıyorken oyundaki her dakika kıymetlidir. Galatasaray takımı ileri gitmeden koşmadan isabetli bir şut çekmeden devreyi kapatamaz. Bu sezonun ilk mağlubiyetini aldık ve bu stresi de attık diye düşünüyorum.

Maçın İlk Onbiri ve Performans Puanları;

Muslera: 7

Yedlin:3

Nelsson:6

Lyundama:6

Aanholt:5

Taylan:5

Morutan:5

Berkan:7

Cicaldau:6

Kerem:4

Halil:4

Fatih Terim:5

galatasaray resmi web sitesi

 

+ There are no comments

Add yours