GERÇEĞİN PEŞİNDE

3 min read

Film adı gibi ama bugün geldiğimiz durum tam da bu. Bilgi çağı dedik, uzay çağı dedik, gittik gidiyoruz, uçtuk uçuyoruz derken bu sefer de o kadar çok bilgi kirliliği oldu ki neye inanancağımızı şaşırdık. Önyargıları olmadan objektif kararlar almaya çalışan biri iseniz muhtemelen gerçeğin peşindesinizdir.

Bir Şeyler Yanlış Gibi

Aynı dal içerindeki bilim insanları bile taban tabana zıt söylemleri savunuyorlar ise, herhangi bir konuda uzman olmayan diğer insanlar nasıl karar verecek doğruyu bulmaya hayal bile edemiyorum. Düşünsenize her hangi bir branşa eğitimi almamış lise mezunu anne babama aşı yapmaya gelen sağlık çalışanları iki tip aşı arasında hangisini seçmek istediklerini sorup ona göre aşı yaptılar.

gerçek

MOBİL İLETİŞİM ÇAĞI

Sosyal medya dediğimiz uygulama paylaşımlarında doğru ile yanlış o kadar karışmış durumdaki yakın bir gelecekte yalancı çoban misali aralarında doğru olanlar olsa bile hepsine şüphe ile yaklaşılacak ve tamamen parodiye dönecek hepsi. Bazı hesaplar esasen parodi hesabı olduğunu ilan edip paylaşımlar yapıyorlar ve çoğu insan bunların eğlence amaçlı olduğunu biliyor ama gel gelelim doğru olduğunu sanan insan sayısı parodi olduğuna inanlardan fazla gibi geliyor bana.

Mavi Tık

Mavi tık özelliği de belli ki bunun için ortaya çıktı. Yazan hesabın güvenilir ve sahte olmadığını uygulama yöneticilerine ispatlayabilirseniz mavi tık alıp sizi takip edenlere en azından sahte olmadığınızı ispatlamış oluyorsunuz. Bu konu özellikle ülkemizde fazlaca sorun olması içimizde ne kadar çok sahte hesap kullanan olduğunun da ispatı adeta. Geçenlerde bir haber kanalında bir diğer haber kanalındaki medya mensubunun mavi tık alamaması üzerine program bile yapıldı.

gerçek

PTT

Bizim kötü toplum yapımız, öteki veya diğerleri, ocu, şucu, bucu gibi tanımlamalarımız olduğu için internet ortamındaki herkes bir takım kaygılar yaşamak durumunda kalıyor. Bu noktaya bile bile mi getirildik, rüzgar nasıl esti bilmiyorum ama hangi uygulama kullanılacak ise hepsinin T.C. kimlik numarası ile eşleşmesi şart görünüyor. Son günlerde dile getirilen sosyal medya veya internet kullanımı hakkında yasal düzenleme olacaksa olması gereken tek ve en önemli kural TC kimlik numarası ile eşleşme zorunluluğu olmalıdır.

Aksi durumda gerçeğin peşinde koşmaktan yaşamaya zaman kalmayacak.

google

gerçek

+ There are no comments

Add yours