YURTTA SULH CİHAN’DA SULH

3 min read

1 ve 21 Eylül tarihleri Dünya Barış Günü. İki farklı görüş tarafından kabul görülerek i ayrı gün kutlanmaya başlanılmış. Birleşmiş Milletler 2001 yılı 21 Eylül’ü, Varşova paktı üyeleri ise Almanya’nın Polonya’yı işgal etmeye başladığı 1 Eylül 1939 gününü Dünya Barış Günü kabul etmişler. Oysa kurucu lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk 20 Nisan 1931 seçim sebebiyle yaptığı beyannamede ilk kez bu manifestoyu kullanmıştı.

peace

Her Zaman Barış

Günümüzde barışın ne derece önemli olduğunu, soğuk savaş yıllarıyla, ondan önce 2. Dünya Savaşıyla tüm insanlık acı bir şekilde öğrendi. Dünya’nın herhangi bir yerindeki savaş esasen tüm Dünya’yı etkiliyor ve eskiye nazaran insanlık için ne kadar küçülen bir Dünya’da olduğumuzu da gösteriyor. Oysa sadece Dünya barışı değil, ülke içinde de barışın ve huzurun çok büyük önemi var. Yurtta barış her yönüyle sağlanmazsa Dünya barışına gerek kalmaz. Birlikte yaşamanın ve Dünya’nın kutuplaşmamasının önemini bu kadar yalın ve net bir şekilde anlatabilecek başka bir cümle yoktur.

MÜLTECİ

peace

Bir kurucu devlet adamı düşünün ki, sadece ülkesinde değil mağlup ettiği ülkelerce bile takdir edilmiş, savaşlardan sonra her yönüyle dibe vurmuş bir ülkeyi ayağa kaldırmış, koyduğu ilkeler güncelliğini hala korumakta, konuştuğu ve söylediği pek çok söz üzerine kitaplar yazılacak kadar değerli ve eşsiz. Üstelik aynı kişi bir gün benim söylemlerimle bilimin söyledikleri çelişirse hiç düşünmeden bilimi seçin diyebilecek kadar geniş ve ileri görüşlü.

Her Yerde Barış

Ortadoğu dediğimiz problem yumağına yakın konumumuz ve demokrasimiz sebebiyle ülkemiz cazibe merkezi durumundadır. Yurtlarında barışı sağlayamayan ülkelerden daha medeni ve zengin ülkelere gerek geçiş noktası olarak gerekse huzur ortamı bulabilmek için mülteci akınına uğramaktadır. Yurtta barışı sağlayamayan her ülke diğer Dünya ülkelerine yeni bir nüfus dalgası ve sorun olarak yansımaktadır. Bu geçişte en büyük sıkıntı ve zarar gören ülke de maalesef ki bizim ülkemiz olmaktadır.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Bütün bunların yaşanmaması için başlıktan da anlaşılacağı üzere dün de, bugün de, yarın da olması gereken ilk şey YURTTA SULH CİHAN’DA SULH dur.

peace

+ There are no comments

Add yours