GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

3 min read

İnsanların hayatlarında geleceğine yol gösteren emsal kişiler vardır. Baba veya anne, abi veya abla, amca, teyze hala ve diğerleri. Türkiye Cumhuriyetinin bir insan olduğunu düşünürsek, tartışmasız ve emsalsiz kişisidir Atatürk. Onun yetiştiği zor zamanlarda nasıl bir eğitim ve aydınlanma almış ise o aydınlık hala yurdumuzun üzerindedir. Kimisi bundan faydalanır önünü aydınlatır, kimileri de önünü göremez.

Vatanı İçin Yaşamak

Onun hayatını az buçuk okuyan ülkenin yaşadığı sıkıntılarla büyüdüğünü, Çanakkale’den, Trablus’a 1. Dünya Savaşı sonrasında vatan uğruna savaştan savaşa koştuğunu, hayatını bu ülke için ortaya koyduğunu bilir. Ne mutlu ki bu savaşlarda onu bizden alacak bir düşman çıkamamış ve kaderinde Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmak da varmış.
Çanakkale’de mermileri biten ve geri çekilen bir grup askeri gördüğünde süngü taktırıp ben size ölmeyi emrediyorum diyerek düşmanın ilerlemesi durmuş ve belki de savaşın seyri değişmişti. Çünkü o bir kahraman Türk Yarbayı’dır ve kanının son damlasına kadar görevini yerine getirecektir.

Atatürk
Atatürk
Atatürk
Atatürk

İlginizi çekebilir;
BAZEN BİR CÜMLE ÇOK ŞEY ANLATIR

Farklı Bir İnsan ATATÜRK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece asker de değildi. Tamam askerlik zaten biz Türkler’in ata sporudur denilebilir, ama o sadece asker değildi, şimdi burada o kadar çok vasfını saymak bana düşmez. Ama benim söyleyeceğim şey onun normal bir insan olmadığı, tüm dünyaya mal olmuş deha düzeyinde aydınlanmış ve aydınlatmış bir lider olduğudur.
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diye bir sözümüz var. Şimdilerde de en çok bakmamız gereken şeydir aslında insanların yaptığı iş. Kimse onun zevklerini, kıyafetini, davranışlarını, inancını ya da hayatını beğenmek zorunda değil. Ama 57 yılını vatana adamış bir insan hayatını;
Ülkeyi işgalden kurtarmaya adadığı için,
Eğitime, bilime ve aydınlamaya inandığı için,
Türk insanına Türkçe’yi gösterdiği için,
İnandığı dinini anlamasına yol açtığı için,
Kadınlara sahip çıktığı için,
Siyasetiyle, iktisatıyla ve devlet adamlığıyla örnek olduğu için,
Ve en önemlisi inkilapçılık ilkesiyle gelişimin ve yeni çağın gerektirdiği gelişmenin devam eden bir gelecek için olmazsa olmaz olduğunu bizlere hayatı boyunca anlatmaya çalıştığı için, hiç bir şey bilmiyorsan bile SAYGI DUYMAN insanlık gereğidir.
Bir göz atın;

Atatürk
Anıtkabir

+ There are no comments

Add yours