KADIKÖY

3 min read

Kim ne derse desin toplumdaki ortak yaşama kültürü giderek kayboluyor, maalesef ki buna bağlı olarak ayrışma da bariz şekilde arttı. İstanbul’un ilçelerinde bu olgu apaçık görünüyor. İstanbul özelinde Kadıköy ve Beşiktaş bu konunun örnek iki ilçesidir. Özgürlükler anlamında ve mahalle baskısının en az olduğu ilçe Kadıköy veya Beşiktaş olabilir. Konum olarak tarihi İstanbul sur içinin Anadolu tarafındaki iki deniz komşusundan birisidir Kadıköy.

kadıköy

EMİNÖNÜ

Her ne kadar tarihi İstanbul yarımadasının dışında ve sonradan kurulmuş sanılsa da tarihi oldukça eskilere dayanan bir geçmişi var Kadıköy’ün. Fikirtepe ve Moda kazılarında MÖ 3000 yıllarından Fenikelilere ait buluntular keşfedilmiş ve oldukça eski bir yerleşim olduğu ortaya çıkmış.

Çok Yer Var

Kuşkusuz çok önemli yapı ve yerlere de ev sahipliği yapıyor Kadıköy, Haydarpaşa, Rıhtım, Haldun Taner Sahnesi, Boğa Heykeli, Moda, Salı Pazarı, Şükrü Saraçoğlu Stadı, Hasanpaşa, Kalamış, Caddebostan sahil, Bağdat Caddesi, Bostancı iskele, Göztepe, Erenköy, Kozyatağı, Fikirtepe ve daha diğer yerler kendi başlarına en az Kadıköy kadar ünlü ve bilinen merkezlerdir. Bir çok gösteri merkezi ve özel tiyatrolar Bahariye Caddesi ve etrafında kümelenmişler ve adeta İstanbul’un kültür merkezi haline gelmişlerdir.

kadıköy

BEYOĞLU

Özellikle son yıllardaki Arap kökenli mülteci akını ve İstanbul’un Ortadoğu ülkeleri için cazibe merkezi olmasıyla özellikle Taksim bölgesi ilçe yönetiminin de etkisiyle hem ticarette hem de sosyal hayatta gerilemiş, insanların zaman zaman ihtiyaçları olan yeme içme ve eğlenme kültürü yani günümüz tabiri ile sosyalleşme Kadıköy ile özdeşleşmeye başlamıştır. Özellikle her bütçeye uygun çeşitlilikte mekanlar doğal güzellikleri ile Kadıköy İstanbul’un görülmeye ve gezilmeye değer bir kaç ilçesinden biri olmuştur.

kadıköy

Seçkin Mahalleler

Bağdat Caddesi ve çevresi sosyo kültürel seçkinliği ile Türkiye çapında bilinen en namı değer bilinen caddelerden birisidir. Önemli kutlamalar ve yürüşlerin oldukça büyük katılımlarla gerçekleştiği, Kadıköy denince hala ile akla gelen yerlerden olan Bağdat Caddesi umarım ki kentsel dönüşüm fırsatlarıyla eski halinden uzaklaşmaz ve bazen de şehrin değişmeyecek yerlerinin de olması gerektiğini bize hatırlatır.

kadıköy

İSTANBUL

Kadıköy’de oturmak hem güzeldir ama aynı zamanda da zordur. Çoğunlukla iş için karşıya geçmek zorunda olmak, oldukça fazla sayıda yerli ziyaretçi akınına uğramak ve yüksek emlak fiyatları ile cebinizden ciddi ödün vermek gerektiğini bilmeniz gerekir. Ama unutulmamalıdır ki güzel şeyler için biraz fazlası her zaman değer.

kadıköy

kadıköy

+ There are no comments

Add yours