ZAFER BAYRAMI

3 min read

Başkomutanlık Sakarya Meydan Muharebesi ile başlayan ve büyük taarruz ile devam eden, en nihayetinde kısa bir süre içerisinde 30 Ağustos zaferine ulaşan kahraman Türk Milletinin Zafer Bayramı kutlu olsun hepimize.

Atatürk
Atatürk

Vatan İlle de Vatan

Sakarya Meydan Muhaberesinde Gazi Mustafa Kemal Paşa, “Hatt-ı müdafaa yoktur; sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça vatan terk olunamaz. Onun için küçük, büyük her cüzütamı (birlik), bulunduğu mevziden atılabilir. Fakat küçük, büyük her cüzütam ilk durabildiği noktada, tekrar düşmana karşı cephe teşkil edip muharebeye devam eder. Yanındaki cüzütamın çekilmeye mecbur olduğunu gören cüzütamlar, ona tabi olamaz. Bulunduğu mevzide nihayete kadar sebat ve mukavemete mecburdur.” diyerek cepheyi tüm bölgeye yaymıştır. Aslında bu bir savaş sanatı taktiği olup, Yunan ordusunun psikolojik olarak da yenildiğini göstermek ve son bir darbe için zaman kazanmak olarak da düşünülebilir.

türkiye

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

26 Ağustos gecesi ise toparlanan tüm birlikler ile Büyük Taaruz başlamış ve 30 Ağustos a kadar sürede karşı tarafta ordu filan kalmamış, o meşhur “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri” emrini veren Mustafa Kemal Atatürk 9 Eylül tarihinde de İzmir’e kadar ulaşacak ve Kurtuluş Savaşının sonuna gelindiğini tüm Dünya’ya ilan edecekti. 

Zaferler Haftası

Ağustos ayının son haftası bizim kurtuluş savaşımızda zaferlerle dolu, cesaretin, vatan sevgisinin ve özgürlük aşkının gün gün yaşandığı özel bir zamandır. Bu süre içerisinden sadece 30 Ağustos gününü resmi bayram yapmak yerine Ağustosun son haftasını ZAFER HAFTASI ilan edip, tam bağımsızlık, tam cesaret, tam vatan sevgisi ve tüm kurtuluş savaşının özeti olarak tekrar tekrar anlatılması belki daha iyi olurdu.

ULUSAL EGEMENLİK

Türkiye Cumhuriyeti’ni tam bağımsız bir ülke olmasını bu bilinç ve tek yumruk olmamız sağlamışken, günümüze geldiğimizde bu gerçekleri hafife almak, önemsememek ve kendi çıkarları uğruna yok saymak tam manasıyla kıymet bilmemek ve öz değerlerimizi tek tek kaybetmektir. Buna izin vermeyecek olan da yine Türk Milleti olacaktır. SONSUZA KADAR YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ.

türkiye

 

+ There are no comments

Add yours