UYUŞTURUCU

3 min read

Gün geçmiyor ki tonlarca ağırlığında uyuşturucu maddelerin ülkenin dört bir yanında yakalanma haberleri olmasın. İşin ilginç yanı daha önce en fazla kilo kilo miktarlarda yakalandığı haberlerini duyuyorken şimdilerde rakamlar feci şekilde büyüdü. Bu değişimin sebebini bir düşünmek lazım.

Temiz Gelecek

Üstelik teknoloji ve izleme imkanları bu kadar gelişmiş iken uyuşturucu kaçakçılarının bu kadar fazla miktarları Dünyanın bir tarafından diğer tarafına taşımayı göze alabilmeleri için gerçekten sağlam bir desteğe ihtiyaçları olması gerekir. Değerleri milyarlarca dolar edecek bu zehir ticaretini hiç bir gerekçe karşılığı makul görülemez. Sadece taşınmasına vesile olmanın çoluk çoçuk ayırt etmeksizin herkese bu kötülüğü yapmaktan bir fark yoktur.

uyuşturucu

PARA OYUNU BOZAR

Ailenin ve bireylerin sağlıklı kalabilmeleri ülkenin ve toplumun da sağlıklı kalabilmesi demektir. Ülkenin tüm devlet kurumları ve bireyleri ile uyuşturucuya karşı iken diğer taraftan yozlaşmış ve paranın esiri olmuş her kim bu işe alet oluyorsa bilsin ki uyuşturucu yüzünden yaşanan tüm kötülüklerin ortağı ve ölen insanların kanları ellerinde olacaklardır. Bir çuval inciri berbat etmemek ve geleceğimizi karartmamak için en ufak bir sızıntıya bile izin verilmemesi çok önemlidir.

Kirli Para

Kolay ve kirli para bir gün gelir sizi de kirletir. Son zamanlarda artan online alışveriş patlaması sebebiyle sayıları oldukça artan motor kuryeler ile evlere servis yapabilecek kadar yaygınlaştığı söylentileri doğru ise gerçekten facia demektir. Oysa bazı ülkeler bazı keyif verici malzemeleri belirlenen yaş üstünde yasal olarak kullanılmasına izin verdiğini duyuyoruz, bu durumda bu zıkkımı üretenlerin bu tip ülkeler ile ticaret yapmaları daha doğru olmaz mı?

uyuşturucu

İNSANIN İNSANA YAPTIĞI

Unutmayın ki ister haplar, ister tozlar, ister sıvılar isterse dumanlı içeceklerle olsun zihni bulandıran aklın yerini alan her türlü uğraşın hiç bir bilimsel ve dinsel karşılığı olamaz. Müslüman olduğunu iddia eden toplumlar alkole, domuza ve cinsiyetçiliğe verdikleri hassasiyetlerde samimi iseler; uyuşturucuya da, kirli paraya da, hırsızlığa da, yolsuzluğa da aynı samimiyette hassas olmaları beklenir. Hangi dine mensup olursa olsun bir toplumda milyonlarca para içinde yaşayanlar ile ömrü boyunca bir tomar parayı toplu halde göremeyecek insanlar bir arada yaşıyorlarsa ortada ciddi bir yanlış var demektir.

yeşilay

uyuşturucu

+ There are no comments

Add yours