galatasarayBAYRAK

Bu akşam resmen dağ fare doğurdu, her iki rakip de evlerinde 2-1 kaybettiler. Üstelik her iki rakibin rakipleri de rahat pozisyonda iken. Ya geçmiş seneler gibi mi olacak, geriden gelip lider mi olacağız.? Ya da namağlup ama averajla ikinci olduğumuz sene gibi averajla ikinci mi olacağız.? Geçen yazımda da belirttiğim gibi son hafta 3 takımın da içinde olduğu büyük bir final olacak ama kimisi stresten kimisi heyecandan ayakları titreyecek ama takımına kim hakim olursa o kazanacak gibi duruyor. Diğer iki takımın maçlarını izlemedim ama futbol sahada oynanınca ve sonuçlar çok şaşırtıcı olunca güzel. Bir bakarsın haftaya bu sefer de biz puan veririz Y. Malatya takımına. Bu sene öyle bir sene oldu ve hala da olmaya devam ediyor. Son maçlardan önce kalp krizi riski olanların dikkatli olmasını hatırlatmak gerekiyor.

Bu maçın taktiğini filan pek konuşacak durumum yok açıkçası şimdiden son maçların heyecanı saracak herkesi. Umarım averaj hesabına kalmaz da kimin daha çok attığı ve yediği tartışmalarını yapmasak güzel olacak.

Maçı yöneten hakem kornerden Halil’in kafa ile gol atmasını sanırım beklemiyordu. Yan hakemden de bayrak filan sallanmadı ama orta hakem bildiğin şaşırdı ne yapacağını bilemedi. Galatasaray maçı olduğundan kararı VAR a bıraktı belki bir şey bulurlar diye, ama baktık ki gol tertemiz. VAR ile hakem arasındaki protokol bir türlü anlaşılmıyor, muğlak kalıyor ve istediği yöne çekilebiliyor. Penaltı pozisyonlarında yeniden izlenince görünen el ve kol temasları Rodeaga’nın Marcao’nun ayağına tabanı ile yaptığı pozisyonda ki hakem sarı kart bile vermezken biz tekrarını izlediğimizde biraz kırmızı olması beklenebilirdi. Bu arada hakemin yetersizliği ve sürekli bizim maçlara atanması yanı sıra tekrarlanan penaltıda kalecinin bir ayağı çizgiden ayrılmamış ise hatalı bir karar verdi. 

Yine söylüyorum bu devran hep böyle gitmeyecek. Ben bu haftadan sonra her hafta tekrar tekrar şu cümlemi yazacağım;

“Hata yaparsak biz yaparız ve biz yeniliriz bu da futbolda var ama tarihin en tutarsız hakem kararları bize karşı bir sezona sığdı ve bu çok normalmiş gibi yapan tüm yüzsüzleri tarih yazacak.” Bizim maçlarımızı Fatih Terim Kazandırır da Fatih Terim kaybettirir de! Futbol, hakemlerin ciddi olarak etkilediği uzun bir maraton ve ne kadar iyi oynadığınıza değil sezon sonu nerede olduğunuza bakılıyor ve son haftaya bir mucize ihtimali ile girmek de varmış. Olanlara inanamıyorum.

AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:
Muslera
Puan: 7.0

Defans hattı:
Sarachi Donk Marcao Yeldlin
Puan: 7.0

Mutlaka okuyun; UEFA NE YAPAR?

Orta saha:
Emre A. Gedson Onyekuru Taylan
Puan: 7.0

Hücum hattı:
Halil Babel
Puan: 7.0

Fatih Terim:
Puan: 7.0

Atanmışlar:
Puan: Yok

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir