GALATASARAY – BEŞİKTAŞ MAÇI NOTLARI

3 min read

Bu akşam önemli bir üç puan aldık ve ligin son iki haftasına girildiğinde hangi takımın şampiyon olacağını kimse bilmiyor. Uzun senelerdir son haftalarda üç takımın birden potada olduğu pek fazla olmamıştı. Ligin uzun bir maraton olduğu bu sene 21 takımla oynanınca daha da uzadığı ortada. Genelde yazımın sonlarına doğru hakemleri yazarım ama bundan önceki haftalarda yapılan puan gasplarının ligin kaderini nasıl belirlediğini herkes görmüştür. Geçen hafta hemen şampiyon filan ilan etme kupayı stada isteme filan gibi uçmuş kafalara sahada en güzel cevabı futbolcular verdi.

Bundan önceki haftalarda peş peşe puan kayıpları için ne kadar üzülsek azdır. Ama oyuncuların o maçlarda resmen uyumuş ve sahada gezinen hallerini düşününce şimdi onlarda ah keşke diyorlardır. O kaybedilen puanlardan sadece sahamızda verdiğimiz iki mağlubiyet bu senenin kaybedilmesine yol açmış olabilir. Bu arada bu akşamki kazanım malum takımın da son dakika kazanması ile onların da umutlanmasına sebep oldu. 

Maçı yöneten hakem esasen kötü bir hakem çünkü yurt dışında farklı içeride farklı yönetiyor tam olarak ikiyüzlü bir yönetim tarzı var. Kartlarda standardı yok, kartlık bir faul avantaja bırakılıp pozisyon durduktan sonra kartı gösterebilecekken gözünü kapatıp sahada bildiğini okuyor. Beşiktaşa verilen penaltı çok ucuz şöyle ki, pozisyon bir kere itiş kakış, hatta rakip oyuncunun silahla vurulmuş gibi yere düşmesi inandırıcı değil nitekim orta hakem öyle gördü ancak VAR nedense o itiş kakışta savunmaya ceza kesmek istedi orası kesin. Peki madem pozisyonu izliyorsunuz hucum oyuncusunun top orta yapılırken savunma oyuncusunu iki el ile şiddetli iterek avantaj sağladığını neden görmüyorsunuz, görmek istemiyorsunuz.

Yine söylüyorum bu devran hep böyle gitmeyecek. Ben bu haftadan sonra her hafta tekrar tekrar şu cümlemi yazacağım;

“Hata yaparsak biz yaparız ve biz yeniliriz bu da futbolda var ama tarihin en tutarsız hakem kararları bize karşı bir sezona sığdı ve bu çok normalmiş gibi yapan tüm yüzsüzleri tarih yazacak.” Bizim maçlarımızı Fatih Terim Kazandırır da Fatih Terim kaybettirir de! Futbol, hakemlerin ciddi olarak etkilediği uzun bir maraton ve ne kadar iyi oynadığınıza değil sezon sonu nerede olduğunuza bakılıyor. Bu sezon her şeye rağmen bizim elimizden zorla alınmıştır.

AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:
Muslera
Puan: 7.0

Defans hattı:
Sarachi Donk Marcao Yeldlin
Puan: 7.0

Mutlaka okuyun; UEFA NE YAPAR?

Orta saha:
Emre A. Gedson Onyekuru Taylan
Puan: 7.0

Hücum hattı:
Falcao Babel
Puan: 7.0

Fatih Terim:
Puan: 7.0

Atanmışlar:
Puan: Yok

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours