spor

Ülkemizde basketbol ve voleybolun futboldan sonra gelen en önemli takım sporları olmalarına rağmen hala amatör branş olarak isimlendirilmelerinden ne zaman vazgeçersek, sporun tüm branşlarını herkese sevdirip öncelikle sağlık sonrasında da keyif için yapılması gerektiğini belki anlatmaya başlayabiliriz. Sahiden bir sporu illa para kazanmak için mi yapmalıyız. Öncelikle tüm bireysel sporlar sadece vücudun kasları için değil aynı zamanda aklın koordinasyonu ve beden ile uyumunu gelişmek için de yapılmalı. Takım sporları ise bireysel gelişmenin yanı sıra ekip ruhu, aynı amaç, birlikte hareket edebilmek, yardımlaşmak, paylaşmak ve destek olmak gibi bir grup çalışması olarak değerlendirilebilir. Kısaca bizim tüm sporlara ihtiyacımız var hayat sadece futbol değil.

spor

Basketbol

Pandemi sürecinde her takım zorluklar yaşadı, varyant vakaların daha çabuk bulaştığı bu dönemde kendini koruyamayıp neredeyse tüm takıma yansıtan durumlar oldu ve maçlara çıkamayacak takımların maçları ertelendi. Kadınlarda play off son sekiz eleme maçları kısmen başladı kısmen başlayamadı. Avrupa maçları da bu arada devam etti ve bazı takımlar için sezon zaten bitti. Covid-19 tam olarak yaşantımızda daha ne kadar etkili olacak ya da biz onunla aşılarımızla birlikte yaşamaya devam edeceğiz bilinmez ama hayatımıza devam etmek spor organizasyonlarını da sürdürmek durumundayız. 

8000 SPOR DEDİĞİN NEDİR Kİ?

Erkek basketbolunda ise son haftaya girmeden önce ertelenen maçlar tamamlanacak, küme düşenler ve play off a kalanlar belli olacak  ve sezon bir şekilde sonlandırılacak. Seyirci olmadığından oynayan takımlar için deplasman farkı da pek olmadı. Ama hani seyirci baskısı ile motive olan oyunculara sahip olan takımlar kolay kaybettiler, zaten kırılgan bir oyun olan basketbolda inanç kaybolursa takım da kaybolur. Bir kişi ile maçı çeviremezsiniz çok zordur böyle oynamak. Bu sezon tam anlamıyla pandemi sezonu oldu ve seneye gelirler giderler anlamında takımlar ne yapacaklarına bu seneyi örnek alarak karar verecekler.

basketbol

Voleybol

Kadınlar voleybol liginde sezonun şampiyonluk maçına pandemi damga vurdu. 2-0 önde olan Vakıfbank, takımın maça çıkamayacak kadar covid-19 vakası olana Fenerbahçe’nin sahaya çıkamamasıyla hükmen galip geldi ve şampiyon oldu. Tüm sezonu pandemi ile yürütebilmişken final maçına pozitif vakaların yansıması bir takım için en kötü senaryo olsa gerek.

Erkek voleybolda ise Ziraat Bankası ve Fenerbahçe final serisinde (1-1) oynamaya devam ediyorlar. Pozitif vakalar o kadar değişken ve birden oluyor ki bu serinin nasıl biteceğini bilemiyoruz bile. Galatasaray ve Arkas spor ise 3. maçları yaptılar ve 2-0 yenerek pandemi sezonunun 3. Galatasaray oldu.

voleybol

Seyircinin ve ilginin öncelikle futbol olduğu günümüzde hayatın normale dönmesi ile yapılması planlanan pek çok şey olduğu gibi benim de basketbol ve voleybol maçlarını izlemek beklentim hep devam edecek. Umarım herkes pandemi yüzünden yapmayı özlediği şeyleri gerçekleştirme fırsatı yakalar. Sporla kalın yaşasın spor.

geçlik ve spor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir