8000 SPOR DEDİĞİN NEDİR Kİ?

3 min read

2003 Yılındaki Dünya Spor Ansiklopedisine göre 8000 adet spor ve spor oyunu olduğunu duymuş muydunuz? Spor, geçmişten günümüze insanın doğası gereği rekabet, yarış ve macera olarak özetlenebilecek aktivitelerin farklı kültürlerle ortak bir dili olmuştur. Şimdilerde kişisel olarak yapılan sağlıklı kalmak ve uzun yaşamanın da olmazsa olmazı sporlara kişisel egzersizler de diyebiliriz ama sporun heyacanı rekabet ile olimpiyat ruhu ile bambaşka.

İlginizi çekebilir;

YEŞİLLİK OLSUN

spor
spor

Dünya Spor Ansiklopedisi  

Spor bize kim olduğumuzu ve kim olmak istediğimizi söyler. Spor efsanelerle ilgilidir – efsanevi fiziksel cesaret, kararlılık, dayanıklılık ve takım çalışması. Sporun efsanevi önemi olabilir mi ve nasıl olabilir? iş anlaşmazlıklarında hayatta kalmak ve ticarileştirme bugün spor meraklıları için harika sorular. Ama biz sporun bir birçok insanın hayatının önemli, hatta temel bir parçası. Spor, insanları ve ulusları bir araya getirir. Onlar yaratır ortak bir dil, paylaşılan tutkular; onlar bizim özlemler ve değerler, etkileşim yollarımız birbirimize ve rekabet anlayışımıza, başarı ve macera.

Günümüzde Spor

Milli eğitim sistemi içerisinde beden eğitimi olarak yerini almış ama isminden de anlaşılacağı gibi sadece fiziksel beden hareketlerine dönük haftada sadece bir saat. Hepimiz de bu eğitimden geçtik ve ne öğrendik diye sorsanız akılda kalan en önemli şey eşofmanlar ve bir çift ayakkabı. Okuldaki beden eğitimine ilişkin en büyük sorun o gün bu dersin olduğunu unutup okula kıyafet getirmediğimizde ne yapacağımızı şaşırmamız olarak aklımda kalmış. Bugünlerde de benzer bir durumun olduğunu hatta yeni okul bahçelerini çoğunda spor sahalarının bile olmadığını düşünürsek durum daha da vahim olabilir. 

spor
atletizm

Meslek Olarak Spor

Okullarda fiziksel eğitimin haftada bir saat yapılmakla bir yere gidilemeyeceği açık. Ülkemizin en popüler spor branşı futbol açısından baktığımızda, profesyonel takımlar ve bunların etrafında dönen futbol ekonomisi bir çok ailenin kafasını karıştırmakta ve acaba benim çocuğum da olabilir mi sevdasıyla büyük kulüplerin altyapılarına akın edilmekte. Buna rağmen yine de futboldaki altyapıdan yetişen oyuncu problemi hiç bitmiyor.

8000 Tane Spor Var

Sonuç olarak her ne şekilde hayatımızı idame ettirirsek edelim esasen çocuk yaşta başlatılmalı ama yine de her yaşa göre bir spor bulunur diyerek sağlık için spor yapalım. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak yapacak bir şeyler bulalım.

Alıntı ve spor listesi için;

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sports

spor
futbol

 

+ There are no comments

Add yours