GÖZTEPE – GALATASARAY MAÇI NOTLARI

3 min read

Bu maçtan önce yönetim tarafında yaşananlar ve yönetim kurulu üyelerinin başkandan çekilmesini istemesi haberleri haftanın maçından daha önemli idi. Söylenenler doğru ise çok ciddi bir entrika zinciri dönüyor bazı gazeteciler de ya buna oyuncak oluyor ya da yangına körükle gidiyorlardı. Bir kere Galatasaray kültüründe böyle bir seviye hiç olmamıştı ve maçtan önce Fatih Terim de buna işaret ederek şampiyonluk kaybedebiliriz irtifa kaybedemeyiz diye tüm taraftarın içindekileri söylüyordu. Maçtan önce gelen son haberler ise başkanın tüm kurulları olağanüstü toplantıya çağırmasıydı. Bu hamle ile başkan bir şeyler deneyecek ama yapabilecek mi hep birlikte göreceğiz. 

TFF yine bilindik çizgisinde hiç bir hukuk tanımaz teamüllere uymayan hakem ve VAR atamaları ile üzerlerine tüy dikmeyi de ihmal etmiyorlar. Maça gençlerle çıktık, forvet kısmında Halil ve Onyekuru kalmıştı zaten. Bence bu biraz dinamizm de getirdi takıma daha iyi top çevirdik daha iyi pas yaptık ama yine kalemize gelen ilk şut biraz da jeneriklik olarak gol oldu. Çok da ani bir atak olmamasına rağmen bir kanat topunda hucum oyuncusunun poz verircesine bu kadar boş şut atabilmesi ciddi bir savunma hatasıydı. Ama ilk yarında önce beraberlik sonra da öne geçen golü bulmak oyunun kontrolünün bizde olduğunun göstergesiydi. Kerem ise yeni değerimiz olduğunu bu sefer daha net gösterdi herkese. Halil biraz daha sağlam şut atabilse maç daha rahat geçebilirdi. Sonuç olarak 3 puan önemli bir motivasyon oldu, oyun da pozitif idi. Saha zemininin bizim oyun için ne kadar önemli olduğu da bu maç ile daha net anlaşılmıştır. Atanmış hakemin yanlış fauller ve yanlış kartlar verdiğini, aşil tendonuna basmaya ise kart vermediğini, Taylanın ayağına net gelen sakatlayıcı darbeye de kart vermediğini kısaca aynı teranenin devam ettiğini görmedik sanmasınlar.

Yine söylüyorum bu devran hep böyle gitmeyecek. Ben bu haftadan sonra her hafta tekrar tekrar şu cümlemi yazacağım;
“Hata yaparsak biz yaparız ve biz yeniliriz bu da futbolda var ama tarihin en tutarsız hakem kararları bize karşı bir sezona sığdı ve bu çok normalmiş gibi yapan tüm yüzsüzleri tarih yazacak.” Bizim maçlarımızı Fatih Terim Kazandırır da Fatih Terim kaybettirir de KİME NE! Yönetim tarafından gelen haberler bu klüp kültürüne uymuyor. 
AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:
Muslera
Puan: 7.0

Defans hattı:
Sarachi Lyundama Marcao Şener
Puan: 6.0

Mutlaka okuyun; UEFA NE YAPAR?

Orta saha:
Emre K. Taylan Gedson Feghouli Kerem
Puan: 8.0

Hücum hattı:
Halil
Puan: 8.0

Fatih Terim:
Puan: 9.0

Atanmışlar:
Puan: Yok

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours