GALATASARAY – KARAGÜMRÜK MAÇI NOTLARI

3 min read

Biz Galatasaray isek, futbol sahası dışında yapılan tüm organize kötülükler ile de baş edebilecek gücümüz olmalı. Saha içinde de özellikle kendi sahamızda rakipleri boğacak kadar çoşkulu olmalıyız. Bu düzene karşı ancak böyle dik durabiliriz. Bizim takımımızın anahtarı Fatih Terim’dir. Bu kötülük sürekli onun üzerine oynarken yönetimden kimse bu konuda çaba sarfetmemekte kayıp sezona bahane aramaya çalışmaktadır. Tek bir yumruk halinde hareket edemeyince üzerine bir de covid-19 ve seyirci baskısı olmayınca gardımızı çabuk düşürdük.

Bu maçın hakemi ve VAR şebekesini sadece bir kararla değil maç boyunca verdiği kararlar ile değelendirmeniz gerekiyor. Kafa topu mücadelesine çıkan ve kolunu rakibin kafasına çarptıran oyuncu Galatasaray forması giyiyorsa sarı kart gösterilir, kırmızı kart da gayet mümkündür. Bazı pozisyonlar için hani derdik ya ayağının kırılması mı gerekir diye. Artık böyle bir söylem de geçersiz kaldı çünkü Yeldlin’in ayağında kırık şüphesi var ve pozisyonda bırakın sarıyı kırmızıyı faul bile veremeyecek kadar kötü niyetli. Oyunun hızını kesecek rakibin atağını bilerek önleyecek fauller bir taktik ise hakemin yine sarı kart göstermesi gerekiyor. Bunlara bakmadıkları gibi aleyhimize her fırsatta kırmızı kart çıkarmaktan çekinmiyorlar, Donk bir kere kasten yapmıyor çünkü görmeden basıyor ve bunu var hakemi görerek davet ediyorken Yeldlin pozisyonunda ise gözlerini kapatıyorlar. Aynı maçta aynı VAR bunları yapıyor. Geçmişte yaptıkları gibi yine yapıyorlar. Bile isteye takım seçiyorlar, bile isteye hakem atıyorlar ve bile isteye ceza kesip darbe indiriyorlar.

Bu devran hep böyle gitmeyecek. Ben bu haftadan sonra her hafta tekrar tekrar şu cümlemi yazacağım;
“Hata yaparsak biz yaparız ve biz yeniliriz bu da futbolda var ama tarihin en tutarsız hakem kararları bize karşı bir sezona sığdı ve bu çok normalmiş gibi yapan tüm yüzsüzleri tarih yazacak.” Bizim maçlarımızı Fatih Terim Kazandırır da Fatih Terim kaybettirir de KİME NE!
AFGalatasaray notlarına gelince;
Kaleci:
Muslera
Puan: 6.0
Defans hattı:
Ömer Donk Marcao Yeldlin
Puan: 4.0

Mutlaka okuyun; UEFA NE YAPAR?

Orta saha:
Etebo Akbaba Gedson Oğulcan
Puan: 4.0
Hücum hattı:
Mustafa Babel
Puan: 4.0
Fatih Terim:
Puan: 4.0
Atanmışlar:
Puan: Yok

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours