TURİZM VAKASI

3 min read

Normal şartlarda olsak bu aylarda yaz tatili planlarını çoktan yapmaya başlamıştık. Turizm firmalarıyla erken rezervasyon kampanyaları için taksitle ödeme filan arayışlar içerisinde olurduk. Ama covid-19 yüzünden bu sene de böyle planlar yapma kısmını pas geçeceğiz anlaşılan. Dünya’da en şiddetli 3. dalgayı ülke olarak biz yaşıyoruz.

Turizmin Gözbebeği

Tatil denince herkesin aklına başka şeyler gelebilir ama çoğunlukla deniz ve kum seçeneği ön plandadır. İzin döneminin tamamını otelde geçirmek herkesin yapabileceği bir durum gibi gözükmüyor. Üzerine ekonomik şartların getirdiği pahalılık da eklenince eli yüzü düzgün ve hijyen şartlarına güvenebileceğiniz bir otel kim bilir ne kadar olacaktır. Bu yaz da turizm sadece yurt dışından gelebilecek turistlere kalmışken vakaların Avrupa’da 1. sıraya sıraya yükselmiş olması bunun da pek olası olmadığının gösteriyor. Mayıs ayı sonuna kadar birden bire keskin bir düşüşe dönüşmesi beklenmediğinden ciddi olarak turizm gelirinden de olacak ülke.

turizm

5N 1K
Bu sefer yerli turizme yönelik tedbirler almak istenecek, vaka sayılarının tam da düşmesi beklenecekken bu sefer de yerli turizm hareketi ile 4. dalga bile beklenebilir. Bilim kurulundan beklemiyorum ama en azından diğer uzmanlardan yeni ve çeşitli varyantların gösterdikleri semptomların değişiklik gösterdiğini de tüm insanlara duyurmaları gerekir. Yüzlerce kere söylediğimiz gibi bu virüsün her insanı nasıl etkileyeceği tam bir bilinmez iken pozitif olup virüs taşıdığının farkında olmayan binlerce bulaştırıcı aramızda dolaşıyor.

Alternatif Turizm

Turizmde sosyal mesafe ve hijyen şartlarını düşününce alternatif tatil seçeneklerine bakmak gerekiyor. Belki bir çoğumuzun hayalidir ama iyi ve tam donanımlı bir karavan belki de en iyi seçenek gibi görünüyor. Diğer bir ihtimal de bir birinden kopuk müstakil odaların olduğu dağ evleri gibi sadece kendinize ait ortam ve alanınızın olacağı apart köyler. Konu aparta gelince e tabi müstakil villaları da söylemeden geçmek olmaz. Kendi havuzu olan birden fazla odalı hatta bir kaç aile birlikte konaklayacak kadar geniş olanları da vardır. Uzun zaman önce fiyatlarına bir göz atmıştım ama şimdiki şartlarda bakmaya bile gerek yok. Bu sene de turizm bize zulüm.

http://www.turizm.gov.tr

turizm

+ There are no comments

Add yours