3. DALGADA SÖRF

3 min read

Covid-19 vakalarını duyarken gerek spor klüpleri gerekse ailelerde 3 5 10 hatta 22 kişi birden olmaya başladı. Bu da bize şunu gösteriyor ki bu tarih tekerrür ediyor her zaman olduğu gibi, İspanyol gribinde asıl dalganın ve can kaybının 3. dalga ile olduğu bunu da kısıtlamayı erken yapan ülkeler sebebiyle olduğu. Buradaki ülkelerden birisinin adını söylemeye gerek bile yok.

NE CESARET

Şimdiye kadar vitamin takviyeleri, çift maske, evde kalma tedbirleri ile uzak kalabildik ama eşim okula ben belediyeye gitmek durumundayım ve bizleri diğer insanlarla mecburen yakınlaştıran sisteme daha ne kadar bulaşı olmadan direnebileceğimizi gerçekten bilemiyoruz. İşin esas ağır yönü patır patır dökülmemize rağmen insanların tedbirlere uymaması ve boş vermesi. Bu hastalığı herkes farklı şekilde atlatıyor ya da en kötüsü atlatamıyor. Yaşa başa da bakmıyor yaşlı dediğimiz bazı örnekler sıfır semptom ile genç diye düşündüklerimiz ise on gündür kendine gelemeden geçiriyor. Tamam oran çok küçük ama bir doktorun ameliyata girerken yüksek dediği riskler bile %6-7 leri geçmezken hangi cesaretle virüse karşı bu kadar umursamaz olabiliyoruz biliyor musunuz. CAHİL CESARETİ başka açıklama bulamıyorum.

virüs

SOKAK HAYVANLARI

Bir de üstüne bazı doktorların acayip teorileri de eklenince bu insanların zaten karışık olan kafası hepten gidiyor. Başından beri maske kullanımı konusunda karar veremediler gitti. İlk önceleri maske çevrendekileri sendekilerden korumak için dediler. Hasta olmayanın takmasına gerek yok dediler. Sonra maskenin tam kapanması gerektiğini söylediler. Sonra maske ile temas edilmesin ve saatte bir değişin dediler. Sonra bir çift maske furyası başladı. O da yetmedi KN95 denilen biraz pahalı daha koruyucu maske başladı. Bu arada maskenin filtre yaparak bakteri topladığını söyleyen de oldu. Hatta son teoriye göre covid-19 ispat edilememiş ve tedavi için bilinçsiz verilen ilaçların yan etkileri daha çok ölümlere sebep olduğu bile iddia edildi.

2. DALGANIN RÜZGARI

SÜRÜ DENİNCE

Bilim kurulu filan diyorlar ama alınan kararların bilimle ilimle ilgisi yok. Kimi doktorlar ülke toplam nüfusunun yarısının enfekte olduğunu bile açıklıyorlar. Yarın bir bakmışız ki bizi sürü bağışıklığı yöntemi ile hepimizin üzerinden geçmişler ve aşıya filan da gerek kalmamış. Sürü bağışıklı denince nedense Dünya’da buna en uygun millet bizmişiz gibi hissediyorum. Size de öyle gelmiyor mu?

3. dalgayı görmek için tıklayın

grafik

 

+ There are no comments

Add yours