SOKAK HAYVANLARI

2 min read

Sokakları onlarla ortak kullanıyoruz aslında. Bu kadar yoğun trafik içerisinde bu kadar hayatta kalabilmeleri aslında ne kadar da akıllı olduklarını gösteriyor. Kedilerin ve köpeklerin.

Çoğu köpek trafik ışıklarının bile nasıl kullanıldığını keşfetmiş durumda. En azından yollardaki dört tekerli mekanik cihazların arada bir topluca durduklarını öğrendiler ve karşıya geçmek için bu acı bekliyorlar. Kediler ise öyle yapmıyor, onlar hızlarına güveniyorlar ama bazen de hesap hatası yapanlara rastlıyoruz.

dog cat

 

Şehir Aklı

Köpeklerin muhtemel besin kaynakları çöplerdeki evsel atıklar, belki biraz da kemik vs bulabilecekleri restoran yakınları. Kediler ise mekanik olarak nerede ve ne zaman olacaklarını ezberlemiş oluyorlar. Hayırsever bir kasap, balıkçı ya da müşterileri ufak ufak yemek veren restoranlar. Genellikle zemin katlarda yaşayan hayvan sever insanları saymıyorum bile. Onlarda günün belli saatlerinde bir manga kedi hazır kıta yemek beklerler.

KEDİLER VE İNSANLAR

Son zamanlarda kediler için ciddi bir sorun var, o da etrafta yeterli toprak olmaması. Kedilerin tuvalet yapabilmeleri için toprak gerekiyor, şehirlerde kaldırımlar ve yollar yüzünden görünen toprak o kadar azaldı ki umarım kediler toprağa gömme işini unutmazlar.

Hep Beraber

Gelişmiş ülkelerin sokaklarında başıboş gezen köpek ya da kedi pek göremezsiniz. Eğer öyle bir hayvan görürlerse muhtemelen sahibinden kaçmış veya kaybolmuş diye düşünüp hayvan toplayıcılarına haber verirler. Bir hayvan varsa sahipli olup beraber yaşarlar.

cats

İşte bu yüzden bizde sokak hayvanları var. Bizler ne zaman hayvan sayısını kontrol altına alıp sokakta hayvan bırakmamış olursak, işte o zaman bir yönümüzü ile gelişmiş sayabiliriz kendimizi. Sokaktaki hayvanları takip sistemleri ile izlemek ve nüfuslarını kontrol etmek hem onların hem de insanların birlikte yaşayabilmelerini kolaylaştıracaktır.

KÖPEKLER VE İNSANLAR

Batıl inançlardan sıyrılıp kedi köpek ayrımı yapmadan hepsini sevmeli imkanımız varsa kollamalıyız. Çünkü onlar varlar, amaçları hayatta kalmak ve sadece sahiplerine verecekleri sevgiden başka bir şeyleri de yok. 

+ There are no comments

Add yours